Înghețată cu măr copt sau cu aromă de plăcintă mere ca să fim mai comerciali. Oricum îi spui este minunată, te încântă la maxim și lasă și mult loc de asezonare (nuci, stafide, cubulețe sau rondele de mere, scorțișoară etc.). O să îi surprindeți foarte plăcut pe cei dragi cu această aromă. Merge să o serviți și cu nuci, unt de arahide, peste plăcintă caldă sau alături de un crumble cu mere….Plus că îți parfumează casa pentru câteva ore. Neapărat trebuie să o încercați !

Ingrediente 

350 grame mere coapte (4 mere medii)

1 măr tăiat cubulețe, presărat cu scorțișoară și copt

400 gr. cremă de cocos Ecomil

60 gr. zahăr mesteacăn

1 praf sare

2 cm ghimbir

sucul de la 1/2 lămâie

o mână stafide

 

Începem prin a coace merele întregi, crestate puțin și așezate pe hârtie de copt la 160-180 grade C. Știm că sunt gata când au și centrul, partea de la bază moale. Într-o tavă mică am pus la copt și un măr tăiat cubulețe pe care am presărat scorțișoară din plin. Cubulețele le folosim la decor.

Odată scoase și răcite merele am început să amestec ingredientele pentru baza înghețatei, mai exact crema din cocos, xilit, ghimbir  și lămâie, mixată în robot. Am adăugat pulpa merelor coapte, fără coajă și am mai amestecat până la omogenizare. Dacă aveam unt de arahide în casă aș fii pus o lingură, știu eu că merge foarte bine, dar la mine rămâne pentru data viitoare.

Am pus compoziția în aparatul de înghețată și l-am lăsat să își facă treaba. Spre final am adăugat stafidele și o parte din cubulețe. Am turnat în cupe, am mai presărat scorțișoară și cubulețe de măr copt și am servit cu încântare totală!

Pupici aromați !

Andra