Înghețată din fasole roșie……sună dubios, dar este surprinzător de delicioasă și foarte simplu de făcut, din doar 4 ingrediente. Era pe lista mea de experimente de mult timp, cam de când am auzit că este o delicatesă asiatică. Am experimentat un tort la un moment dat, dar nu m-a dat pe spate așa că am cam uitat de înghețată.

Săptămâna trecută am decis să fac un curry de fasole și am pus aproape 500 grame de fasole la hidratat, uitând cât de mult se umflă. Dimineață mi-am dat seama că am prea multă fasole, mai ales că aveam o listă destul de lungă de legume pentru curry, așa că trebuia să păstrez o parte și pentru altceva. Beculețul s-a aprins și am zis ÎNGHEȚATĂ !

Am pus toată fasolea la fiert cu 1 baton de scorțișoară, 5 cuișoare și 2 steluțe de anason, inclusiv pe cea pentru curry. A ieșit foarte bun și curryul, nu s-au simțit aromele de vin fiert, spre deosebire de înghețată, unde au făcut diferența din plin.

Iată cum am procedat :

Ingrediente 

250 grame fasole roșie fiartă cu mirodenii

150 grame miere/agave/zahăr cocos/mesteacăn

50 ml lapte cocos

1 lingură unt arahide

              Am început prin a mixa fasolea clătită (după fierbere) cu miere și lapte. Eram pregătită cu ghimbir, lămâie,  mă gândeam că poate niște cacao….dar gustând nu mi-a venit să cred cât de bună este așa simplă. Cum îmi doream totuși mai multă cremozitate, rețetele originale asiatice nefiind vegane, am adăugat o lingură unt de arahide. Am umplut 6 forme de înghețată și aproximativ 30 de bănuți cu poșul. Mi-au mai rămas câteva linguri pe care le-am păstrat la frigider într-un borcan pentru diverse – dressinguri, sosuri etc.

La prima servire am completat înghețata cu un iaurt de soya, neîndulcit, boabe de rodie și pudră de matcha. A fost un mic dejun  divin !

Asta da gustare proteică și energizantă înainte și după antrenament, nu-i așa ?

În formă de înghețată a fost degustată și în afara casei și a stârnit multe mirări și exclamații, toate în sensul pozitiv. Așa că trebuie să o încercați neapărat !