Ingrediente (o tartă mare sau 2 mici)
150 gr. mălai râșnit
80 gr. zahăr cocos
60 gr. ulei sâmburi de struguri
sucul de la o lămâie
10 gr. tărâțe psyllium (o lingură)
1 linguriță oțet balsamic (opțional)
1 praf sare
150 gr. apă minerală
165 gr. struguri
3 prafuri nucșoară
Am început prin a râșni mălaiul, ca să fie un pic mai fin, apoi am amestecat cu restul de ingrediente uscate, cu cele umede până s-au încorporat bine. Am uns două forme ceramice cu ulei de cocos , am turnat compoziția și am așezat bobițele de struguri uniform , am presărat puțin zahăr de cocos și nucșoară pe deasupra și am băgat formele la cuptor preîncălzit, 180 grade C timp de 30 minute.
După răcire au ieșit foarte frumos din formă, prin răsturnare. S-au și feliat frumos, mare lucru pentru o prăji fără gluten…..
Poftă bună !
Join the discussion