Ciocolată caldă albă și vegană cu aromă de lavandă și portocale, servită alături de cireșe, neapărat în natură – sub tei sau brazi, pini, lângă trandafiri sau hortensii pentru o încântare totală a simțurilor.

Această ciocolată caldă a fost făcută într-un moment de agitație, dar a a dus atâta calm, răbdare și înțelegere că totul se întâmplă exact atunci când trebuie și cum trebuie că o consider băutură ….spirituală. Probabil a fost combinația de arome, textură, parfum și cadru natural.

De ce nu am mai făcut până acum ? Pentru că eu sunt fan ciocolată neagră și nu m-aș fii gândit să încerc. Dar copilul meu a descoperit la terasă că există așa ceva și mi-a cerut să îi fac acasă. Așa că m-am pus pe improvizat, sceptică la început că voi putea înlocui gustul prafului alb de la plic cu ceva atât de natural. L-am înlocuit cu succes, doar culoarea untului de cacao, gălbuie, nu am putut să o maschez, deși am crezut că făina de tapioca va face acest lucru.

Iată cum am procedat :

Ingrediente

30 grame unt cacao topit

300 grame lapte vegetal (eu am folosit cocos)

15 grame îndulcitor stevie/miere după gust/zahăr cocos sau orice altceva preferați

1 picătură ulei esențial lavandă

1 picătură ulei esențial portocale

semințele unui băț vanilie

20 grame făină tapioca (o lingură vârfuită)

coajă de portocale pentru servire și pudră de ceai verdeCover ciocolata alba

 

Am început prin a topi untul de cacao și apoi l-am amestecat cu îndulcitor și făină de tapioca, am adăugat treptat treptat laptele de cocos, uleiurile esențiale și am lăsat pe foc mic timp de 3-5 minute pentru a se îngroșa un pic, apoi am  turnat în căni după care am presărat coajă de portocale și pudră de ceai verde (în cana mea să fiu sigură încă odată că mă energizez și încarc de antioxidanți). Se servește în natură, liniște, fără grabă.

Știți ce m-a mai inspirat în crearea acestui răsfăț natural ? Nu o să ghiciți ….  un șampon nou, din ingrediente naturale pline de proprietăți și parfumuri speciale . Este vorba de un produs Aveda , un brand nou pe piața românească care folosește ingrediente verzi, naturale în totalitate, extrase din plante regenerabile care nu au un impact negativ asupra mediului în care se dezvoltă. Minunat să descoperi așa ceva ! La fel cum noi ne simțim minunat când ne desfătăm cu arome și ingrediente naturale la fel și părul nostru va simți din plin efectul naturii !

Cu drag,

Andra