Știți că la data de 1 Noiembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Veganismului ?!?

Totuși, de ce se sărbătorește tocmai atunci? Să mergem înapoi în timp, în al doilea război mondial, în august 1944, în Regatul Unit, Donald Watson și Elsie Shrigley (cei doi fondatori ai mișcării vegane) făceau parte din Societatea Vegetariană, cea mai veche organizație englezească. Cei doi au decis cu mult timp în urmă să excludă din alimentația lor consumul de orice fel de produse de origine animală. Însă Societatea Vegetariană nu le-a permis să își diferențieze stilul de viață, iar această piedică i-a împins pe Watson și Shrigley să înființeze, împreună cu alți 23 membri, Societatea Vegană.

Această comunitate este în mare creștere de atunci și mai ales în ultimii ani, la fel ca și numărul de produse noi destinate veganilor.

Ei bine, cu ocazia Zilei Veganismului, Herbalife Nutrition ne aduce în atenție un produs nou – shake-ul proteic Tri Blend Select – ce conține un amestec de ingrediente de calitate superioară din mazăre, quinoa și semințe organice de in pentru a furniza o sursă 100% din plante de proteine complete, alături de o serie de alte ingrediente naturale și organice care furnizează fibre, vitamina C și minerale.

Shakeul are două arome : Banană și Coffee Caramel.

Eu îl folosesc pe cel de-al doilea în combinație cu băuturi vegetale, suc de portocale, pudră de cacao /carob sau doar cu apă plată (și scorțișoară când mă grăbesc).

Este gustos, satisfăcător pentru poftele de dulce, sățios și perfect ca gustare, l-am încercat atât cald cât și rece, este la fel de delicios.

Pentru iubitoarele de băuturi reci, dulci, pe bază de cafea, RECOMAND acest shake nutritiv, proteic, cu un conținut redus de zahăr (conține zahăr de cocos). Este o băutură savuroasă, cu aromă bogată de care se poate bucura oricine, oricând fără sa se abată de la obiectivele sale nutriționale. 

Eu, mare iubitoare de prăjituri dietetice, am făcut chiar și o Negresă proteică cu aromă de coffee caramel, fără făină pentru că….de ce nu ?……sau pentru că merit 🙂 și se poate !

Produsele Herbalife Nutrition sunt versatile și se pot folosi în rețete, atât dulci, cât și sărate, ele aducând un surplus de vitamine, minerale, fibre și proteine preparatelor pentru ca noi să avem garanția unei alimentații nutritive și echilibrate, nu calorii goale ! 

Mi-a plăcut foarte mult textura acestei negrese, fără făină, fără gluten (Tri Blend nu are GLUTEN), este foarte rapid de realizat și o gustare dulce PERFECTĂ pentru mic dejun sau pachețelul de la birou!

Iată cum am procedat:

Ingrediente (9 porții)

• ½ cană (67g) Tri Blend Select Coffee Caramel 

• 2 căni de piure de banane(aproximativ 6 banane medii)

• 1 cană unt de arahide crocant (folosește unt de migdale sau de caju pentru un conținut scăzut de carbohidrați)

• 1/4 cană pudră de cacao

Am început prin a face piure bananele în robot, apoi le-am amestecat cu untul de arahide, am adăugat pudra de cacao, iar la final am adăugat și Tri Blend Select. Am amestecat compoziția și am turnat-o într-o formă de silicon unsă cu ulei de cocos. Am lăsat-o la cuptor, preîncălzit la 180 grade C, timp de 25-30 min.

Acestă negresă are per porție: 272 kcal , 11 gr. proteine, 28 gr. carbohidrați, 15 gr. grăsimi și 5,7 gr. fibre. Perfectă pentru mic dejun sau după o alergare în parc ! 

De asemenea, atunci când produsele Herbalife Nutrition sunt folosite în rețete cu preparare termică, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.

Atenție – eu am folosit unt de arahide neîndulcit, făcut de mine.

 Și mai am o recomandare de servire a acestui shake, care mie mi-a plăcut foarte mult – iaurt de cocos + fructe pădure (afine, zmeură, mure) + o lingură Tri Blend Select + pudră scorțișoară!!!

Dacă blenduiești iaurtul cu pudra proteică, o așezi în straturi alternative cu fructele și folosești pahare transparente obții un desert elegant, natural, ușor și mai ales DELICIOS !

 Să vă fie de folos !

 Andra