Prăjitură albă sau blondie cum i se zice opusei negresei ! Nu credeam că o să fac vreodată, eu fiind atât de iubitoare de ciocolată neagră… și etern brunetă ….

Dar am primit o provocare de la www.nosugarshop.ro să fac o rețetă din făină de cocos, făină de migdale, îndulcitor și gumă de xantan. Făina de cocos m-a inspirat cel mai mult evident așa că am zis să dau o șansă și blondei.

Mi-a depășit așteptările ! Știu că în poze nu se vede, dar este și cremoasă, fină ca o budincă de cocos, aduce puțin și cu prăjitura deșteaptă sau cheesecakeul japonez. Și eu care credeam că o să fie ca un pandișpan, doar ceva mai dens și puțin umed, adică destul de banală pentru gusturile mele….iar ea este WOW !!!

Produsele de bază ale acestei rețete se găsesc pe http://www.nosugarshop.ro/public/ro. Găsești și multe, multe alte produse sănătoase, naturale, dietetice, unele mai atractive decât celelaltele !

Gustul ca gustul, dar faptul că este fără gluten și că nu are decât zahărul din ciocolata albă topită este Super WoW ! Să tot mâncăm astfel de prăjituri, delicoase și dietetice !!!

Iată cum am procedat :

Am amestecat făinurile cu praful de copt, îndulcitorul , uleiul, crema de cocos, vanilia, martiniul și dovlecelul ras. La final am adăugat și dovlecelul ras (nu l-am scurs, nu fac asta la nici o rețetă), am încorporat bine și am pus într-o tavă tapetată cu hărtie de copt compoziția. Am dat tava la cuptorul preîncălzit (180 gr. C) scăzut la 150 gr. C, când pun prăjiturica la copt. Am lăsat tava aproximativ 45 min. la cuptor. Am setat ventilație și cred că de aceea s-a cam rumenit. Eu visam să fie albă….În fine, testul scobitorii este sfânt. În centru va rămâne oricum umedă și acesta va fii farmecul ei.

Se lasă la răcit în tava de coacere, apoi se scoate și feliază. Eu am presărat și chipsuri de cocos pe deasupra și zmeurici.

Două zile ne-am bucurat de ea, la fiecare bucată eram impresionați de cât de fină și specială este !

Să vă bucurați și voi de ea !

PS: Cu aceleași făinuri fără gluten am făcut și un blat de tartă superb. Rețeta este pe instagram – tarta cu gutui – și se pretează oricărui fel de tartă, dulce sau sărat ! Guma de xantan este ingredientul secret al compozițiilor făinoase să știți : cantități foarte mici (1/2 de linguriță sau o lingură) leagă coci de pâine fără gluten, blat de pizza și prăjituri . Recomand !

Cu drag, Andra