Banana bread în haine de sărbătoare, cu mărgele merișoare, parfumată excesiv cu scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cardamom și pudrată cu zahăr de mesteacăn !

Cea mai bună banana bread gustată de mine până acum, evident fără gluten, fără zahăr și de post, vegană….cum altfel 🙂

Este foarte bună caldă, parcă și mai bună a doua și a treia zi prăjită în toaster, servită la mic dejun alături de o cană mare de ceai, cafea sau ciocolată caldă ! A fost nevoie de ambiție să mă opresc la 3 feliuțe. Oricum ghimbirul o ajută mult să fie și digestivă, iar scorțișoara ne reglează glicemia.

Cum am procedat :

Ingrediente

400 gr. banane coapte

250 gr. făină orez

5 cm ghimbir ras

2 linguri de pudră scorțișoară

1 linguriță de pudră nucșoară

1/2 linguriță pudră cardamom (opțional)

2 linguri extract vanilie/rom sau ambele

60 gr. ulei sâmburi struguri

60 ml băutură vegetală cocos

80 gr. sirop agave/melasă/miere

100 gr. merișoare

1 plic praf de copt

Am început prin a blendui bananele în robot, apoi am adăugat toate ingredientele umede, mirodeniile și am amestecat bine. La final am adăugat merișoarele, făina de orez și praful de copt. Am încorporat totul și am turnat compoziția ( trebuie să curgă) într-o tavă de chec/cozonac îmbrăcată în hârtie de copt. Am presărat și o lingură de zahăr cocos pe deasupra și am dat-o la cuptorul preîncălzit, 180 gr. C, timp de 45 min. Se face testul cu scobitoarea, deși în centru va rămâne ușor umedă și asta este bine.

Eu am pudrat-o cu o lingură de zahăr mesteacăn măcinat și am tăiat-o caldă, pentru că nu mai aveam răbdare, la ce parfum era în bucătărie ….dar să nu faceți ca mine !

Nu v-am zis că eu nu sunt fan banana bread deloc….nu e genul meu această prăjitură (nici ai mei nu mi-ar fii zis niciodată Faci și tu o banana bread ? ) dar această variantă este altceva și ne-a plăcut tuturor. Deci trebuie să o încercați !

Am pus-o și în meniul de delivery pentru Sărbători. Așa că dacă nu crezi că îți iese sau nu ai timp, eu te ajut (numai dacă ești din București).

Meniu Delivery Sărbători

  1. Quiche (tartă) cu spanac, roșii, uscate și tofu (sau brânză capră)
  • Blat făină integrală 80 ron
  • Blat făină fără gluten (orez) 85 ron

2. Quiche cu rădăcinoase ( morcov, păstârnac, praz), brânză mucegai și nuci

Blat făină integrală 90 ron

Blat fără gluten 95 ron

3. Batoane Snickers (comanda minimă 500 gr.) 125 ron/kg

4.Tort Amandină (minim 1 kg) 135 ron/kg

5. Tort raw (minim 1 kg ), sortimentele : 135 ron/kg

  • Cheesecake de cocos cu nuci caramel
  • Fructe de pădure și ciocolată
  • Lămâie cu ciocolată

*Torturile au blatul din fulgi cocos si curmale, crema pe bază de caju, cremă cocos, curmale/agave/miere, ulei de cocos, unt de cacao.

Comenzile se fac până în data de 20 decembrie atât pentru Crăciun cât și Revelion , comanda minimă cu livrare este 150 ron, restul se ridică – tel. 0724529627 sau email andra_dudea@yahoo.com

Livrările se fac pe 24 decembrie ( și 31 decembrie) dimineața.

Decembrie liniștit și sănătos !

Andra