IMG_1644

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost agitat din punct de vedere social , dar pentru mine a fost festiv și petrecut în familie .

M-am gândit vreo 2 săptămâni ce dulce să fac , parcă nimic nu mă mulțumea , vroiam ceva deosebit , o combinație încă netestată  , un gust nou . . . așa a ieșit această prăjiturică , sub formă de mini bites . Blatul este delicios , o sa îl tot folosesc de acum încolo , iar crema este altfel , să zicem …un fel de … caramel .

Ingrediente

Biscuiți – 200 grame semințe dovleac hidratate

– 10 curmale moi sau hidratate

– 1 praf scorțișoară și unul de cuișoare

– ghimbir ras ( după gust )

– miere dacă mai simțiți nevoia

Se mixează ingredientele până rezultă o pastă dulce și lipicioasă care se poate modela . Formăm bănuți din ea pe care îi lăsăm la frigider sau la deshidrator ( dacă avem ) până facem și crema .

Crema

–   150 grame caju hidratat

–     15 curmale moi sau hidratate

–   1/2 linguriță carob

–   2 linguri sirop agave

–   1 praf cardamon

–  2 linguri ulei cocos

– 200 ml apă plată .

Mixăm până obținem o cremă fină și delicioasă ( ajustăm după gust mirodeniile ) pe care o lăsăm la congelator  cel puțin 30 minute ca să se întărească .

Montăm prăjiturile : un biscuite , cremă , iar un biscuite , cremă , pudrăm cu scorțisoară, fulgi de cocos….ce aveți prin casă ( eu am avut pudră de hibiscus ) și căteva fructe uscate ( agrișe ) .

A fost o explozie de gusturi și texturi intense și netestate până acum , exact așa cum mi-am dorit .

La cât mai multe surprize dulci !

Andra