Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost agitat din punct de vedere social , dar pentru mine a fost festiv și petrecut în familie .
M-am gândit vreo 2 săptămâni ce dulce să fac , parcă nimic nu mă mulțumea , vroiam ceva deosebit , o combinație încă netestată , un gust nou . . . așa a ieșit această prăjiturică , sub formă de mini bites . Blatul este delicios , o sa îl tot folosesc de acum încolo , iar crema este altfel , să zicem …un fel de … caramel .
Ingrediente
Biscuiți – 200 grame semințe dovleac hidratate
– 10 curmale moi sau hidratate
– 1 praf scorțișoară și unul de cuișoare
– ghimbir ras ( după gust )
– miere dacă mai simțiți nevoia
Se mixează ingredientele până rezultă o pastă dulce și lipicioasă care se poate modela . Formăm bănuți din ea pe care îi lăsăm la frigider sau la deshidrator ( dacă avem ) până facem și crema .
Crema
– 150 grame caju hidratat
– 15 curmale moi sau hidratate
– 1/2 linguriță carob
– 2 linguri sirop agave
– 1 praf cardamon
– 2 linguri ulei cocos
– 200 ml apă plată .
Mixăm până obținem o cremă fină și delicioasă ( ajustăm după gust mirodeniile ) pe care o lăsăm la congelator cel puțin 30 minute ca să se întărească .
Montăm prăjiturile : un biscuite , cremă , iar un biscuite , cremă , pudrăm cu scorțisoară, fulgi de cocos….ce aveți prin casă ( eu am avut pudră de hibiscus ) și căteva fructe uscate ( agrișe ) .
A fost o explozie de gusturi și texturi intense și netestate până acum , exact așa cum mi-am dorit .
La cât mai multe surprize dulci !
Andra
Join the discussion