Am încercat și anii trecuți să fac turtă dulce raw sau biscuiti deshidratați cu ghimbir , dar rezultatul a fost mereu nesatisfăcător . Anul acesta mi-a ieșit din prima și am știut că au ieșit pentru că s-a mâncat aproximativ jumătate din cocă în forma brută . Așa că dacă modelatul formelor vi se pare prea migălos puteți să faceți bilute date prin scorțișoară și nucșoară. Deshidratatul este de asemenea o opțiune , eu am vrut să văd cum sunt crocante .
Ingredientele sunt extrem de accesibile și nelipsite din cămara bucătăreselor cu tendințe vegane ( și nu numai sper ) :
– 15 curmale moi ,
– 1 cană fulgi cocos ,
– 1 cm ghimbir ras ,
– 2 prize de scorțișoară ,
– 2 prize de nucșoară ,
– 1 priză cardamon ,
– 2 linguri făină in ,
– 1 lingură cacao sau carob ,
– 1-2 linguri de miere sau sirop agave dacă nu au îndulcit suficient curmalele .
Toate ingredientele se mixează în robot până obținem o pastă maronie, închegată și lipicioasă .
Formăm biluțe sau figurine , le ornăm cu fructe uscate, fulgi de cocos sau chiar ciocolată albă raw ( eu așa intenționez să fac pentru Crăciun ) și le lăsam la frigider sau peste noapte la deshidrator . În cazul în care vrem să ornăm cu ciocolată , facem această operațiune după deshidratare .
La cât mai multe surprize dulci și sănătoase !
Andra
Join the discussion