Am încercat și anii trecuți să fac turtă dulce raw sau biscuiti deshidratați cu ghimbir , dar rezultatul a fost mereu nesatisfăcător . Anul acesta mi-a ieșit din prima și am știut că au ieșit pentru că s-a mâncat aproximativ jumătate din cocă în forma brută . Așa că dacă modelatul  formelor vi se pare prea migălos puteți să faceți bilute date prin scorțișoară și nucșoară.  Deshidratatul este de asemenea o opțiune , eu am vrut să văd cum sunt crocante .

IMG_1695

 

Ingredientele sunt extrem de accesibile și nelipsite din cămara bucătăreselor cu tendințe vegane  ( și nu numai sper ) :

– 15 curmale moi ,

– 1 cană fulgi cocos ,

– 1 cm ghimbir ras ,

– 2 prize de scorțișoară ,

– 2 prize de nucșoară ,

– 1 priză cardamon ,

– 2 linguri făină in ,

– 1 lingură cacao sau carob ,

– 1-2 linguri de miere sau sirop agave dacă nu au îndulcit suficient curmalele .

Toate ingredientele se mixează în robot până obținem o pastă maronie,  închegată și lipicioasă .

Formăm biluțe sau figurine , le ornăm cu fructe uscate, fulgi de cocos sau chiar ciocolată albă raw ( eu așa intenționez să fac pentru Crăciun ) și le lăsam la frigider sau peste noapte la deshidrator . În cazul în care  vrem să ornăm cu ciocolată , facem această operațiune după deshidratare .

La cât mai multe surprize dulci și sănătoase !

Andra