Anul acesta la Bookfest, printre poezii, beletristică, scrieri politice, filozofice și spirituale, Creative Publishing, parte a Editurii Didactica Publishing House a lansat și o carte cu rețete de sucuri, emulsii și smoothies-uri raw, vegane si proteice , împărțite pe categorii (sucuri, sucuri proteice, smoothies-uri cu proteină vegetală, smoothies-uri cu proteină animală-iaurt, lapte).
Acest volum conține 100 de rețete rapide, răcoritoare și pline de culoare, care vă vor ajuta să preparați imediat amestecuri delicioase, smoothies-uri, emulsii și sucuri, atât de dulci și de svuroase. Rețetele sunt completate cu sugestii utile legate de sănătate și de recomandări de nutriție, care vă vor ajuta să creeați combinații delicioase și care, de asemenea, vor îmbunătăți starea persoanelor cu deficiențe de proteine, de vitamine și de minerale, ajutând la asigurarea unei diete echilibrate din punct de vedere nutrițional. Un volum care va deveni un companion indispensabil în dietele de slăbire sau de detoxifiere și, în funcție de perioada anului, vă va ajuta la pregătirea organismului pentru căldurile de vară, pentru iernile geroase, pentru schimbările bruște de vreme dintre anotimpuri sau în timpul perioadelor de stres.
Norocoasa de mine a fost invitată să facă o demonstrație culinară cu o rețetă la alegere din carte. De la prima răsfoire am fost impresionată de combinațiile inedite de ingrediente. Recunosc că nu m-aș fi gândit să combin nuca cu spanacul și ridichea (plus lămâie) sau roșiile, caperele și măslinele într-un suc delicios .
Aceste combinații inedite se datorează faptului că autorii sunt italieni, interesați de nutriție și cu ingredientele specifice bucătăriei mediteraneene la îndemână, acesta fiind și punctul forte al acestui volum. Este foarte diferit de restul cărților de acest gen de pe piață (care sunt scrise în general de autori americani).
Maurizio Cusani, născut în Como, Italia, lucrează în Milano ca doctor. Cu mulți ani în urmă, el a dezvoltat un interes deosebit față de nutriție și față de modurile în care aceasta influențează sănătatea omului. Căutând să afle mai mult în această privință, a început să studieze sufismul și tradițiile antice, de care oricum era foarte interest, în toate călătoriile sale. Predă studenților interesați de naturopatie, la Institutul Riza, cursuri despre enneagrame și despre simbologia corpului omenesc. A scris numeroase monografii și texte despre nutraceutice, sufism, tradiții antice, psihosomatică și sănătate, în general. A co-semnat, cu Cinzia Trenchi, lucrările Rețete fără gluten pentru gurmanzi și Rețete fără grăsimi pentru gurmanzi.
Cinzia Trenchi, o liber-profesionistă pasionată de jurnalism, fotografie și naturopatie, specializată în trasee gastronomice și oenologice, a colaborat la numeroase cărți de rețete publicate în Italia și în străinătate. Pasionată de bucătărie, ea a colaborat foarte mulți ani cu diferite reviste italienești, propunând specialități culinare regionale, tradiționale, macrobiotice și naturiste, oferind texte și fotografii, dar prezentând și creații proprii. Cărțile ei de bucate oferă mâncăruri originale și inventive, cu ingrediente combinate și asortate neobișnuit, dar care totuși țin cont de proprietățile fiecărui component, cu scopul de a găti o mâncare grozavă și de a oferi, în același timp, soluții pentru o dietă echilibrată, cu efecte benefice asupra sănătății. Trăiește într-o casă pierdută printre verdețuri în Monferrato, Piemont. Cu flori, ierburi aromatice și verdețuri din grădina personală, ea prepară sosuri și condimente originale, plus moduri de ornare, lăsându-se ghidată de anotimpuri și de cunoștințele pe care le are despre roadele pământului. A publicat, între altele, Rețete fără gluten pentru gurmanzi, Rețete fără grăsimi pentru gurmanzi, Ardeiul iute – clipe de pasiune fierbinte, Rețetele mele preferate și Hamburger.
Fiecare rețetă are calculat conținutul caloric pe porție și proprietățile ingredientelor iar pozele sunt absolut magnifice.
Eu am ales să delectez publicul prezent la Bookfest cu un smoothie verde din nucă, spanac, lămâie și ridichi . A avut parte de multă apreciere (cum a fost) , iar pentru mine a devenit combinația perfectă specifică primăverii.
Preferatele mele – smoothie cu prune și lapte de ovăz și suc de fenicul, pere și lămâi.
Recunosc că ultimul capitol care conține rețete cu proteină animală are câteva combinații de ingrediente extrem de tentante care mi-au pus imaginația la treabă (cum să substitui proteina animală).
Cartea o găsiți aici , o investiție mică pentru trup și suflet pe care o recomand .
P.S. : Săptămâna viitoare pregătim un concurs cu premii cărți așa că stați prin preajmă !
Andra
Join the discussion