Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că habar nu aveam din ce se face marțipanul adevărat, e drept că nici nu am mâncat decât în umplutura unor bomboane. Cel de pe torturile din comerţ (de la noi din Bucureşti) am ştiut că nu e marțipan adevărat dintotdeauna. Săptămâna trecută am avut chef să fac un dulce mai special şi după o incursiune printre reţete am hotărât : marțipan raw. Iată cum am creat acest desert foarte simplu şi savuros:
Ingrediente :
– 200 grame migdale hidratate şi cojite (partea cea mai dificilă – a durat 45 minute);
– 50 grame sirop agave (nu miere, pentru că aroma ei este mult prea incompatibilă cu gustul
marțipanului) ;
– 1 lingură apă de flori de portocal;
– vanilie (praf sau 1 băţ).
1. După ce am reuşit să curăţ migdalele de coajă le-am pus în deshidrator ca să se usuce (cam o oră) – dacă nu aveţi deshidrator puteţi să le lăsaţi afară în soare; (eu îmi uscam aşa fulgii de cocoş, îi acopeream cu tifon să nu zboare şi să nu se prăfuiască);
2. Gata uscate le-am pus în robot şi le-am făcut făină;
3. Am adăugat restul ingredientelor şi am amestecat până s-a format o „cocă ” (dacă nu se formează puteţi să mai adăugaţi sirop de agave sau apă de flori – oricum aici e şi după gust, eu nu fac deserturi prea dulci);
4. Puteţi să faceţi biluţe bombonele din compoziţia rezultată sau batoane cum am făcut eu pe care să le tăvăliţi prin pudra de cacao/carob – eu am avut un amestec de pudră de cacao, carob, scorţişoară şi cuişoare.
Eu am făcut 3 batoane. Au stat 3 zile în frigider şi gustul nu s-a modificat. Incredibil de simplu şi special (şi cât va puteţi juca cu acestă compoziţie în dulciuri – să îmi spuneţi şi mie ce combinaţi cu el)!
Un weekend minunat precum vremea de afară vă doresc!
Join the discussion
Putem folosi direct faina de migdale? Multumesc
Sigur ca da, daca stii sigur ca este 100% din migdale.