Chec cu dovleac, fără gluten pentru că mă tot joc în bucătărie cu făinurile Schar. După ce am terminat de testat rețetele pentru pâine, foccaccia și lipiile pe care le vom face la atelierul din 26 septembrie de la Veg Studio nu m-am putut abține și a trebuit să încerc și o rețetă dulce. Aveam și forma aceasta pe care nu reușisem să o folosesc la torturile raw așa că am ales un chec cu dovleac plăcintar. A fost o alegere firească pentru că îl ador și pentru că nu putem lăsa să treacă toamna fără să îl introducem în diverse rețete.
A ieșit un chec vegan perfect, culoare, consistență, parfum, aromă, sațietate….nota 10. Cum am procedat :
Ingrediente
300 grame dovleac copt
300 grame făină Schar Mix Universal
1/2 plic praf de copt fără gluten (8 gr.)
1 praf sare
1 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță pudră coriandru
4 cm ghimbir ras
2 prafuri nucșoară
70 grame zahăr cocos
120 ml lapte cocos sau alt lapte vegetal
30 grame tahini
Sos
20 grame miere
10 grame ulei cocos
3 picături ulei bergamotă ( are gust citric, se poate pune coajă de lime în loc, sau se omite)
1 linguriță fulgi cocos
câteva linguri lapte cocos în funcție de cât de consistent vrem să fie sosul
Am amestecat ingredientele uscate, apoi pe cele umede cu dovleacul copt făcut piure până am obținut o cremă delicioasă . Am încorporat treptat-treptat ingredientele uscate în cele umede, după care am turnat în forma de silicon. Aluatul este ușor lichid, precum cel de brioșe. Am zguduit, lovit de masă forma pentru a pătrunde aluatul peste tot… și trebuia să mai insist pentru că după cum se poate observa au rămas goluri. Am lăsat la cuptor preîncălzit, 180 grade C 35 minute.
Sosul este foarte important să știți, deși nu a ieșit uscat checul, a fost absorbit imediat și aroma desertului a fost și mai bogată. After taste-ul de miere rapiță și bergamotă este o nebunie !
Checul acesta mi-a făcut poftă de tortul clasic de mere servit cu frișcă. Trebuie să văd cum îl reinventez cât de curând….
Toamnă cât mai caldă !
Andra
Join the discussion