Această mâncărică a rezultat în urma unei improvizații de moment și a fost atât de bună că am mai repetat rețeta cu alte ingrediente . Știți expresia – ți se topește în gură – eu nu prea o înțelegeam în privința mâncărilor sărate , dar acum salivez numai când mă gândesc la ea .
Ingredientele sunt :
– rondele de cartofi dulci cât pentru 2 straturi omogene ( în funcție de tava pe care o folosiți ) ;
– conopidă pentru un strat ;
– 1 legătură ceapă verde ( sau praz ca e plină piața ) ;
– 1 și 1/2 pahar lapte de migdale de consistență groasă ;
– 2 -3 prize scorțisoară ;
– 1 lingură ghimbir ras ;
– sare după gust ;
– ierburi uscate ( cimbru, oregano, busuioc ) ;
– piper cayenne sau praf chilli .
Se unge tava cu ulei de măsline sau grăsime de cocos ( și pereții ei ) , și se așează un strat de rondele cartofi dulci . Se presară un pic de scorțișoară , sare, piper , ceapă verde , ghimbir ras .
Urmează stratul de floricele conopidă , sărate și asezonate cu ierburile uscate preferate ( oregano, cimbru, busuioc etc. ) .
Ultimul strat de rondele cartofi dulci pudrați cu piper, scorțișoară , piper cayenne, sare , ceapă verde și ghimbir .
Turnăm laptele de migdale prin colțurile tăvii și pe la mijloc ca să se înnece bine toată musacaua în lichid . Acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm la cuptorul încins ( înainte ) la temperatura de 180 grade timp de 45 minute .
A doua variantă a fost cu vinete în loc de conopidă și mirodenii arăbești ( garam masala ) . Absolut delicioasă această musaca vegană !
Poftă de viață sănătoasă !
Andra
Join the discussion
Abia astept sa o incerc!
Cu intarziere…..sper ca a iesit delicioasa si ai mai repetat experienta !
Pingback: Cum să îți alcătuiești meniul veg săptămânal – Amoraws