Chifle cu măsline raw

Când am pornit pe drumul raw cel mai mult mi-a lipsit pâinea. Atâtea pateuri, sosuri şi nici un suport de întins….am încercat o mulţime de reţete de pâinici, care sunt de fapt crakersi, de crănţănit între mese şi atât. Singurele  care m-au satisfăcut au fost chipsurile de porumb care merg cu pateuri , dar mai ales cu guacamole.

De curând am reuşit totuşi să readuc pufoşenia pâinii tradiţionale în raw. Iată reţeta mini chiflelor cu măsline :
2 căni de pulpă migdale ( rămasă de la lapte ) ;
3 linguri făină in ;
3 linguri tărâţe psyllium;
2 linguriţe ierburi (oregano, cimbru, ierburi de provincie etc.) ;
1 mână de măsline mărunţite ;
1 linguriţă sare  (după gust) .
Se amestecă, frământă, dacă nu se leagă se mai adaugă puţină apă, dar nu multă, trebuie să rămână un aluat uscat. Se formează mini chifle cam de 2-3 cm înălţime , se înţeapă cu o scobitoare, se crestează cu cuţitul şi se lasă la deshidratat cam 12 ore  pentru că dacă nu se usucă şi în interior se vor acri. Eu dimineaţa rup o chiflă şi o gust. Aşa decid dacă le mai las sau trec la atac imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *