Reţetele raw de sâmbătă 15 martie

Supă de broccoli raw (2-3 porţii)
– 1 avocado;
– 1 broccoli (mediu);
– 2 căței de usturoi mici;
– 1 centimetru rădăcină de ghimbir;
– zeama de la o portocală;
– 1/2 linguriță coriandru măcinat;
– sare și piper după gust;
– 500 ml apă plată.

Ingredientele se blenduiesc până capătă consistenţa unei creme. Se asezonează cu bucăţele de măr şi verdeaţa preferată.

Sos dulce acrişor (de la pacheţele)

– 12 curmale moi (hidratate dacă nu sunt moi);
– 2 căţei de usturoi;
– zeama de la 1 grapefruit (aproximativ 100 ml);
– 1 lingură oţet balsamic.

Pacheţelele se umplu cu legume tăiate fâşii (ardei gras, castravete, ceapă verde) şi morcovi raşi, germeni, vlăstari, rucola, varză roşie etc.

Înainte de înfăşurare se înmoaie într-un castron cu apă călduţă până devin flexibile (aproximativ 30 secunde), se aşează cât mai întins pe un tocător de plastic (dacă e de lemn îl umeziţi bine înainte); legumele se aşează din partea de jos până la jumătate foii pe toată lăţimea foii, după care se rulează cât mai strâns. Dacă la final capetele nu arată bine se taie.

Mousse de portocale şi goji

– 250 grame de caju pus la hidratat (370 gr. după 2 ore de hidratat);
– 50 grame de goji puse la hidratat în zeama de la o portocală + un praf de scorţişoară;
– zeama de la 2 portocale;
– o portocală întreagă (fără sâmburi);
– 1/2 linguriţă de cardamon;
– 1 cm ghimbir;
– 1 lingură cu vârf de miere;
– 100 ml ulei de cocos (dacă este pentru tort/prăjituri).

Ingredientele se amestecă în robot până capătă consistenţă cremoasă. După preferinţe se poate adăuga mai mult suc de portocale, lămâie, miere, scorţişoară etc.