Biscuiți Miso la cuptor și la deshidrator. Ciocolatoși amândoi, texturi și gusturi diferite din aceeași compoziție.

V-am spus că mă voi  juca cu pasta Miso și iată că am reușit să o introduc și la biscuiți. Am avut clar în minte că o să fie cu ciocolată pentru că știu cum câteva picături de sos soya fac un mousse de ciocolată și mai bun. În rest nu prea știam cum să procedez. Inspirația a venit de la pulpa rămasă de la laptele de migdale și nucă românească. Se cerea un experiment nou că doar  te saturi de chiftele și bomboane.

Să vă spun despre ei – cei făcuți la cuptor seamănă cu negresele aromate cu unt de arahide sau caramel sărat….Eh ce să mai zici, mai sunt și gluten free, sănătoase și naturale. Alături de un lapte vegetal îți fac momentul servirii unic.

Cei deshidratați s-au transformat în biscuiți caramele !!!! Caramelele perfecte.

Nu am mai experimentat așa ceva până acum – din aceeași compoziție două gusturi atât de diferite, ambele foarte bune. De obicei o variantă este mai puțin gustoasă, sau textura nu este în regulă.

Cum să te oprești din experimentat în bucătărie când descoperi asemenea minunății ???? Eu una nu îmi imaginez cum aș putea.

Ingrediente (18 bucăți)

280 grame mix pulpă migdale + nucă

20 grame pastă Miso (2 lingurițe)

140 grame banane (1 + 1/2 buc.)

100 grame miere/agave/sirop arțar

1/2 linguriță scorțișoară

2 linguri vârf cacao

1/2 linguriță bicarbonat (pentru că am pornit de la ideea de a face doar la cuptor, dacă alegeți deshidratorul nu e nevoie)

Biscuiti caramel

Ingredientele se pun în robot și se mixează bine de tot până se omogenizează . Cu o lingură se formează cerculețe cam de 1 cm grosime care se brăzdează cu furculița (în toate sensurile). Se folosește hârtie de copt pentru ambele variante. La cuptor i-am lăsat 20 minute (180 grade preîncălzit). Sunt încă moi după acest timp, dar când se răcesc sunt doar ușor umezi în interior – așa cum trebuie să fie o negresă bună. La deshidrator i-am lăsat 10 ore – perfect închegați, elastici, se topesc în gură.

Mi-a părut rău că am facut atât de puțini …

Clipe aromate !

Andra