Sinceră să fiu nu am mâncat niciodată Red Velvet Cheesecake și nici nu mă interesează. Are colorant alimentar, făină, zahăr ….cum ar putea să mă atragă așa ceva când mie îmi iese așa o minunăție de tort fără nici unul din ingredientele sus menționate.

Am fost atât de sigură de tortul acesta, l-am vizualizat și anunțat pentru atelierul de la Satya fără să îl fac . Noroc  că m-au rugat să îl facem pentru meniul de dulciuri raw din luna iubirii.

Primele două straturi sunt la fel mereu iar toppingul de deasupra poate fi de ciocolată sau de fructe, caramel etc.

red velvet cheesecake

Ingrediente

Blat –  100 grame fulgi cocos

200 grame sfeclă roșie rasă

100 grame curmale (10-12 buc.)

1 lingură psyllium

1 praf nucșoară

1 praf scortișoară

1 lingură miere/agave/nectar cocos/sirop arțar

Se pun în robot toate ingredientele și se mixează bine de tot. Compoziția se pune în forma de tort, se presează bine de tot cu spatula sau mâna, se poate ridica pe peretele formei dacă doriți sau îl lăsați la bază.

          Crema albă, stratul cheese se poate face în două feluri :

1. Cu smântână de cocos de la magazin (cutii carton mov de 250 ml Mega Image, smântâna de gătit Alpro, la Bebe Tei sunt alt fel de produse cocos etc.) ;

2. Cu fulgi de cocos hidratați în lapte de cocos făcut de voi din young coconuts sau din cele maro păroase (200 grame fulgi hidratați în 500 ml lapte , cel puțin 30 minute) ; merge să folosiți și lapte de migdale dacă nu aveți chef de muls cocosul. Fulgii hidratați se mixează bine de tot în robot până obținem o cremă fină…. tot o smântână de cocos așa că voi folosi această denumire la explicarea rețetei .

                                                                            Ingrediente cremă albă 

                                                                              500 ml smântână cocos

                                                                                   80 ml ulei cocos

                                                                                       1 băț vanilie

                                                                                         1 praf sare

                                                                                       2 cm ghimbir

                                                                                 1/2 linguriță cardamon

                                                               2 linguri miere/agave/nectar cocos/sirop arțar

                   Această cremă este absolut demențială, eu sunt înnebunită după ea. Dacă pui și un pic de rom în ea este pur și simplu orgasmică . Să nu vă speriați dacă este prea lichidă, la congelator se va întări perfect.

                  Cât timp se întărește crema cheese peste blatul red velvet de cidem ce topping facem, nu ?

                Topping zmeură/căpșuni/fructe pădure – 150 grame fructe se mixează cu o lingură de îndulcitor și o lingură psyllium. După gustul personal (și fructele alese) mai adăugăm ghimbir ras, lămâie, nucșoară, cardamon etc.. Se blenduiesc până devin piure. Mie nu îmi place să fie foarte fin acest topping ci mai degrabă ca un gem.

                Topping ciocolată – 100 grame ulei cocos topit, 1 lingură pudră cacao, 1 lingură pudră carob, 1 lingură îndulcitor sau curmale. Se amestecă bine de tot, se toarnă peste tort și se ling ustensilele.

               La cât mai multe deserturi ușoare, delicioase și colorate !

                       Andra