Îngheţata este desertul meu preferat, aşa că sunt foarte fericită că a venit sezonul ei şi o să tot fac experimente (renunţ la torturi pentru noi până la toamna). Plus că aşa îmi fac şi copilul să mănânce fructe, condimente, mirodenii pe care în mod obişnuit nu le consumă pe motiv de mofturi.

De la îngheţata cu kiwi şi mentă am mai făcut două de ciocolată (una cu hrişcă şi una cu banane îngheţate), dar de îngheţata de caise m-am îndrăgostit (mai bună şi decât cea din Italia neraw).

Ingredientele sunt doar câteva, simple şi merge şi ca smoothie (demenţial):

– 3 banane mici congelate;
– 8 caise;
– 1 cm ghimbir;
– vanilie;
– 10 stafide hidratate cu suc de portocale (aveam rămase în frigider – deci opţional);
– 100 ml lapte migdale (recomand înlocuire cu suc de portocale/lămâie);
– 1 lingură miere (după gust aici);
– 1 lingură tărâţe psyllium (eu le pun ca să fie un pic mai pufoasă îngheţată şi pentru copil- fibre, dar se poate renunţa la ele);
– 1/2 linguriţă turmeric (pentru culoare şi proprietăţi).

Bananele se lasă la temperatura camerei 30 minute (dacă nu aveţi Thermomix), după care se amestecă toate ingredientele în robot. Se savurează pe moment o parte, iar restul se bagă la congelator. Mie mi-au ieşit 6 înghețate pe bat şi 200 ml pe care i-am băut pe loc.

Zile răcoroase vă doresc!

Andra