Este o rețetă pe care vreau să o împărtășesc cu voi de mult timp . O recomand tuturor pofticioșilor de crănțănele și copiilor. Cea mai mare abatere a mea de la regimul raw o reprezintă făinoasele . Aici îmi este mie greu și dacă in decursul celor 3 ani de veganism cu procent mare de raw mi-am pierdut mare parte din poftele nesănătoase , aici încă mai tânjesc . Așa că am fost stimulată să găsesc rețete cât mai sănătoase . Am făcut din aceasta compoziție și biscuiți ( durează mai puțin modelatul ) și sticksuri .

IMG_0794

 

    Ingrediente :

2 căni de făină ovăz

1/2 cană fulgi de ovăz

1/2 cană semințe de floarea soarelui

1/2 cană susan întreg

1 linguriță rasă sare

1/4 cană ulei de măsline ( sau alt ulei vegetal , după gust )

aproximativ o cană de apă plată ( și mai mult dacă este încă fărâmicios aluatul )

1 lingură mac

          Se amestecă toate ingredientele într-un castron sau robot ( fără semințele de mac și susan care pot da gust amar în aluat , deasupra în schimb se vor rumeni și vor fii delicioase  ) până obținem un aluat care se poate modela ( dar nu vă speriați dacă nu este prea elastic ) . Dacă vi se pare prea fărâmicios nu ii puneți mai mult ulei pentru că s-ar putea ca gustul să devină amărui , adăugați 2 linguri tărâțe de psyllium și astfel o să aveți și fibră ( eu am făcut odată cu faină măcinată de mine și din cauză că nu a fost foarte fină aluatul a fost cam fărâmicios – dar tot au ieșit foarte gustoase , doar estetic se cam rupeau ) .  Aluatul se întinde în tava de cuptor ( cu hârtie de copt ) , presărăm semințele de mac și susan  , stropim cu o lingura de ulei și nivelăm cu spatula /lingură/făcăleț ca să se lipească semințele bine. Secționăm în pătrate, triunghiuri, fâșii , sau modelați bastonașe ( sticksuri )  etc .. Lăsăm la cuptorul încălzit în prealabil  ( 200 grade  ) circa 40 minute – până se rumenesc ușor suprafața și semințele .

Am pus această compoziție și la deshidrator . Au fost  foarte buni și așa , dar semințele nu se rumenesc ca la cuptor .

Tot din categoria făinoase am și o rețetă de pâine  fără gluten , fără drojdie sau maia , dar data viitoare .

O săptămână spornică pe toate planurile !

Andra