Este o rețetă pe care vreau să o împărtășesc cu voi de mult timp . O recomand tuturor pofticioșilor de crănțănele și copiilor. Cea mai mare abatere a mea de la regimul raw o reprezintă făinoasele . Aici îmi este mie greu și dacă in decursul celor 3 ani de veganism cu procent mare de raw mi-am pierdut mare parte din poftele nesănătoase , aici încă mai tânjesc . Așa că am fost stimulată să găsesc rețete cât mai sănătoase . Am făcut din aceasta compoziție și biscuiți ( durează mai puțin modelatul ) și sticksuri .
Ingrediente :
2 căni de făină ovăz
1/2 cană fulgi de ovăz
1/2 cană semințe de floarea soarelui
1/2 cană susan întreg
1 linguriță rasă sare
1/4 cană ulei de măsline ( sau alt ulei vegetal , după gust )
aproximativ o cană de apă plată ( și mai mult dacă este încă fărâmicios aluatul )
1 lingură mac
Se amestecă toate ingredientele într-un castron sau robot ( fără semințele de mac și susan care pot da gust amar în aluat , deasupra în schimb se vor rumeni și vor fii delicioase ) până obținem un aluat care se poate modela ( dar nu vă speriați dacă nu este prea elastic ) . Dacă vi se pare prea fărâmicios nu ii puneți mai mult ulei pentru că s-ar putea ca gustul să devină amărui , adăugați 2 linguri tărâțe de psyllium și astfel o să aveți și fibră ( eu am făcut odată cu faină măcinată de mine și din cauză că nu a fost foarte fină aluatul a fost cam fărâmicios – dar tot au ieșit foarte gustoase , doar estetic se cam rupeau ) . Aluatul se întinde în tava de cuptor ( cu hârtie de copt ) , presărăm semințele de mac și susan , stropim cu o lingura de ulei și nivelăm cu spatula /lingură/făcăleț ca să se lipească semințele bine. Secționăm în pătrate, triunghiuri, fâșii , sau modelați bastonașe ( sticksuri ) etc .. Lăsăm la cuptorul încălzit în prealabil ( 200 grade ) circa 40 minute – până se rumenesc ușor suprafața și semințele .
Am pus această compoziție și la deshidrator . Au fost foarte buni și așa , dar semințele nu se rumenesc ca la cuptor .
Tot din categoria făinoase am și o rețetă de pâine fără gluten , fără drojdie sau maia , dar data viitoare .
O săptămână spornică pe toate planurile !
Andra
Join the discussion
As dori si reteta de piine! Multumesc anticipat!
Urmeaza, saptamana viitoare , sunt f aglomerata , multumesc !
Am facut si au iesit deliciosi… Multumim pt reteta. si buna si rapida 🙂
superb !!!
Mai important delicios, iar parfumul …..cel mai tare odorizant de camera 🙂
Pingback: BAZELE GATITULUI VEGETARIAN – PARTEA III | Asociatia Vegetarienilor din Romania
Pingback: Gustare dulce-nevinovată cu aromă de iarnă ! – Amoraws
Buna seara, super reteta, sigur voi incerca, cat de curand!
P.S. painea fara gluten, drojdia, maia, unde pot gasi reteta? Te rog, multumesc
Painea căutată este aceasta http://amoraws.ro/2014/07/paine-fara-gluten-fara-drojdie-fara-maia/. Sper să îți placă !
Multumim din suflet pt retete!
Cu mare drag !
Cu ce se pot inlocui semințele de fl soarelui?