În ultima zi a lunii iulie ne-am adunat în cadrul intim al Ceainăriei Casa Satya pentru a face pachețele de primăvară și tort rainbow – totul raw evident . Pe unele doamne prezente le cunoșteam de la alte ateliere raw ( a fost și un domn ! ) , cu restul ne-am cunoscut și împrietenit la fața locului .
Am demarat bucătăreala cu tortul multicolor pentru a avea timp să se întărească , treabă care nu prea ne-a reușit ( se făcuse târziu și a trebuit sa îl tăiem mai repede ca să guste toată lumea ) . Etapele realizării lui sunt acestea :
Strat 1 ( blat )
300 grame caju hidratat , 8-10 curmale hidratate 30 minute în apă plată sau suc de portocale ( suc de la 2 portocale ) , o lingură miere , 1-2 prafuri de scorțisoară, 3 linguri de pudră cacao /carob, 1 lingură ulei cocos ( unt cocos- nu trebuie topit înainte , la blenduire se va încorpora foarte bine ) ; se mixează până se obține o compoziție omogenă , dacă doriți chiar ușor grunjoasă ; se pune în forma de tort și se dă la congelator .
Strat 2 ( verde )
2 banane de dimensiune medie , 4 kiwi , sucul a 2 lămâi verzi ( lime ) , se poate pune și coaja , 2 linguri de mentă uscată sau o mână de mentă fresh , 1-2 linguri miere , 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos .
Strat 3 ( roz )
1 banană medie , 1 pahar mare zmeură , 1 praf nucșoară/cuișoare , 1-2 linguri miere, 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos , sucul unei lămâi , câteva frunze de mentă ( opțional – mie îmi rămăseseră pe masă ) .
Strat 4 ( galben )
1 banană , 4 caise coapte , 2 cm rădăcină ghimbir , 1 mână stafide hidratate, sucul unei portocale , 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos , 1-2 linguri miere, 1/2 linguriță praf de turmeric ( pentru culoare ) .
Deasupra am presărat pudră de cacao .
Între așezarea straturilor în formă este bine să lăsați să treacă cel puțin 30min.- 1 oră pentru a se evita amestecarea cremelor între ele . De asemenea dacă doriți să faceți tortul doar în două culori sau chiar una ( exceptând blatul ) dublațti , respectiv triplați cantitățile .
Tortul de lasă la congelator minim 3-4 ore sau peste noapte .
Pachețelele de primăvară au fost partea amuzantă a serii , fiecare participant a realizat un rulou , pe care l-a și mâncat evident .
Legumele pe care le-am folosit au fost : fășii de ardei gras roșu , fășii de ceapă verde, morcov ras amestecat cu mărar tocat , fășii de castravete, germeni de sfeclă și broccoli .
Puteți să folositi orice legume – rucola, varză roșie sau verde tocată fășii , vlăstari , avocado, dovlecel etc.
Foile de orez se înmoaie pe rând într-un castron cu apă călduță timp de 5-10 secunde ( până devin maleabile ) , se așează pe un blat de lucru ușor umezit și se acoperă cu legume până la jumătatea foii , pe toată lățimea ei , după care se rulează . Dacă capetele nu arată bine se taie , iar la următoarea foaie se va pune mai multă umplutură ( legume ) pe marginea foii . Ruloul obținut se taie în 3-4 bucăți .
Sos dulce acrișor – 10 curmale moi sau hidratate înainte , 2-3 căței de usturoi ( după gust ) , sucul unui grapefruit si al unei lămâi ( aproximativ 100 ml ) , 1 lingură oțet balsamic ; sosul se potrivește la multe preparate raw și nu numai , ca dressing pentru salate etc. ; ținut la frigider , acoperit are termen de valabilitate 1 săptămână .
Mi-a părut bine să vă revăd, să ne cunoaștem și aștept cu drag să ne mai întălnim . Se pare că următorul atelier va avea loc la sfârșitul lunii august , așa că vă întreb ce ați vrea să bucătărim atunci ( chifteluțe falafel, sushi , paste cu sos , brânzică cremă de caju sau migdale, pate , înghețată, negrese , salam de biscuiți raw , halva , tort . . . ) ?
Cu drag ,
Andra
1
Join the discussion
Divine pachetele de primavara! si atat de usor de pregatit:) ..acum ca am vazut cum se face.
Multumesc. A fost o seara extraordinara! De abia astept urmatorul workshop
Toate preparatele raw sunt usor de pregatit , trebuie doar sa le inveti secretele .Si eu abia astept urmatorul workshop !
Buna,
Mi-a placut f mult aseara! Mi-ar placea sa facem paste cu sos (poate alb) si salam de biscuiti :)!
O seara minunata!
Buna, trecem pe lista preparatele 🙂
Buna Andra,
Multumesc frumos pentru prezentare si retete. Astept urmatorul atelier fiindca vreu sa invat si alte retete; caut retete pe net dar prezentarea si exemplul din cadrul unui atelier sunt de un real folos. Eu as vrea un atelier despre branzica de caju, alte prajituri ( negresa, cum spui tu ) si biscuiti/paine.
Cu drag si ganduri bune,
Dana
Buna, cu mare drag si placere. Ok , trec pe lista branzica de caju si prajituri . O vara frumoasa !
Propunerea mea pt urmatorul workshop este : chiftelute/falafel si la desert bomboane 🙂
Multumesc.
I-am lasat pe cei de la Satya sa decida ce facem, dar pe lista era si falafelul/ chiftelutele !