Creativitatea – puterea noastră magică – ne concentrăm să o dezvoltăm copiilor noștrii prin tot felul de jocuri, dar noi, adulții care nu mai avem timp de jocuri (pasiuni, hobbyuri) ce facem, cum o recuperăm ? Pentru că este foarte important să nu o lăsăm să plece niciodată de lângă noi ! De ce ?

Creativitatea este fereastra sufletului nostru, este conexiunea cu Divinitatea, cu Universul, este liniștea, intuiția, armonia, bucuria și capacitatea noastră de a atrage lucuri bune în viața noastră.

Poate ți se pare cam exagerat, dar gândește-te numai la reclamele TV ce apelează la imaginația ta prin formularea Cum ar fi să mergi pe o insulă exotică, slab/ă și energic/ă mereu, mai tânăr/ă, de succes…..toate nu-i așa ? Aici se apelează la imaginație ca o formă subtilă de … manipulare… trist….dar tocmai asta îți spune cât de puternică este CREATIVITATEA TA și că ea este prezentă în noi toți doar că la un moment dat am adormit-o în rutina vieții de adult.

Imaginația aparține atât minții conștiente cât și celei subconștiente, de aceea se apelează la ea în publicitate, în meditații, hipnoză, terapie și în coaching – vision boardul se bazează tot pe imaginație iar practica de vizualizare a dorințelor împlinite tot pe …. imaginație.

Așa că decât să te lași în voia tuturor acestor tehnici, instrumente folosite subtil sau recomandate de alții mai bine te reconectezi la puterea ta magică, la superputerea ta și devii propriul tău coach, co-creatorul vieții tale pline de împlinire.

În numerologia ebraică de la Harta Sufletului, 6 este numărul creativității. Oamenii care au această cifră în codul numelui lor de naștere sunt înzestrați din plin cu această superputere ce se manifestă în orice plan: fie artistic, practic, afaceri, comunicare, energie de succes în orice direcție pentru că posesorii ei sunt oamenii cu ideea sclipitoare, oamenii ce vin cu scânteia aceea, ingredientul special, ce însuflețește totul.

Această cifră 6, are corespunzător un desen, simbolul creativității, pe care dacă îl privești și desenezi constant, îți trezești creativitatea adormită. Este foarte simplu și liniștitor să îl desenezi, poți să îi faci o poză și să începi să îl privești zilnic, să îl desenezi cu creionul pe colțul foilor agendei, pe lista de cumpărături sau doar imaginar. Desenează-l înainte de culcare de câteva ori, în timp de asculți o melodie/meditație (vezi aici si aici ) de activare a creativității. Adormi pe fundalul melodiei (este așa plăcut) nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat !

Știi pentru ce mai este vitală activarea creativității tale ? Pentru o viață amoroasă bună, pentru atragerea partenerului potrivit sau armonizarea, dinamizarea relației actuale, pentru fertilitate și sănătatea aparatului reproducător, pentru o menopauză târzie și ușoară. Energia creativității este energie sexuală, energie creatoare, energia abundenței. Toate pornesc de la ea !

Gândește-te la celebritățile mari, rock starurile după ale căror vieți s-au făcut filme. Aveau creativitate ieșită din comun, au fost magnet pentru succes financiar și sexual. Tot ei sunt și exemplu pentru blocarea creativității și a abundenței prin suprasolicitare, abuz de sexualitate !

O să îți povestesc puțin despre chakra 2, Svadhisthana – denumită și chakra sacrală, este situată la jumătatea distanței dintre osul pelvian și buric. Gândește-te la ea ca fiind punctul prin care curg liber, exact ca un râu, toată energia sexuală și senzuală, pasiunea, încrederea și creativitatea ta.

Când această chakră este deschisă și echilibrată te simți atrăgătoare, feminină (indiferent de nr. de kg, rădăcini nevopsite, haine etc.), ești fertilă, iubitoare, creativă și plină de încredere în viață. Cum crezi că stai cu oportunitățile, admiratorii și succesul când ești în această stare…? De la EXCELENT în sus !!!

Cum s-a blocat această chakră ? O viață sexuală nesatisfăcătoare (partener nepotrivit ție), infidelitate, abuz sexual în trecut, sentimente de dragoste neexprimate, o relație de dragoste nefinalizată emoțional, abuz emoțional pe partea de stimă de sine, o stare de sănătate slabă, generală, din naștere.

După cum bine știi, există și remedii pentru deblocarea chakrelor, iar pentru chakra 2 sunt recomandate : posturile din yoga care implică mișcări ale șoldurilor și abdomenului, dar și dansul fie latin, tribal,oriental, hip-hop sau spontan focusat pe rotiri și unduiri de bazin. Poți să îți începi și închei ziua cu o astfel de mișcare a șoldurilor, în ritmul tău, dar neapărat zilnic și constant. De asemenea mersul cu picioarele goale pe pământ, prin iarba umedă, statul cu șezutul pe iarbă aduce multă energie vindecătoare în corp.

Culoarea acestei chakre este portocaliu, astfel că este bine să purtăm în vestimentație culoarea portocalie. Știu ! Nu este pentru oricine, nici eu, brunetă, nu mă omor după ea, dar o lenjerie orange, o eșarfă cu puțin orange, un elastic de păr, un costum de baie portocaliu, un tricou de sport… sunt bine venite în garderobă. Iar trandafirii și lumânările portocalii, pe noptiera din dormitor sau pe biroul de lucru fac minuni pentru starea de spirit. Poți să desenezi simbolul de mai sus cu o cariocă sau un creion colorat portocaliu.

Desigur că și alimentele de culoare portocalie sunt recomandate pentru consum, iar aici este foarte ușor – portocale, mandarine, clementine, morcovi, kaki, cartofi dulci, dovleac, somon, goji.

Uleiurile esențiale care ajută la activarea superputerii tale sunt : cel de portocale, ylang-ylang, cardamom, trandafir, bergamotă, iar cristalele asociate chakrei sacrale sunt : chihlimbar, bronzit, carneol, cupru, calcedoniu portocaliu, citrină, piatră de aur, aventurină portocalie, calcit portocaliu, coral portocaliu, jasper portocaliu, piatră de soare portocalie, cuarț rutilat, ochi de tigru și topaz.

Lăsând la o partea aceste artificii de făcut zilnic, constant pentru tot restul vieții tale, mai ales dacă ești femeie, creativitatea ca și încrederea în tine și în abundența vieții se pierde undeva în copilărie, așa că este foarte important să îți aduci aminte cu ce îți plăcea să te joci cel mai mult când erai mic/ă.

Adorai să desenezi, să mâzgălești pereții și ai fost certat/ă ? Îți plăcea să amesteci frunze cu noroi, mâncare pentru păpuși ? Dar făceai/ aduceai multă mizerie în casă ? Cântai, dansai cu toată energia ta și deranjai urechile adulților stresați ? Adorai să folosești foarfeca pentru a croi diverse haine, sau îți doreai din tot sufletul să îți tai părul, să vezi ce iese, să te machezi ? Inventai cuvinte noi și rime, mințeai când povesteai pentru a fii mai interesant ? Publicitatea, marketingul, copy writingul, vânzările, politica sunt scena ta acum. Erai măscăriciul, clovnul găștii de la bloc ? Știi că acum poți fii stand up comedian cu acest talent !!!

Oricine a avut impulsuri mai mici sau mai mari de acest gen. Și acolo este esența creativității tale, doar să îți reamintești. Scrie-ți gândurile de peste zi seara într-un carnețel. Scrie micile bucurii din timpul zilei, recunoștiința pentru o cafea bună, un moment de liniște, o melodie pe care ai auzit-o, o rețetă culinară tentantă pe care ai găsit-o, un machiaj reușit, o glumă bună pe care ai auzit-o sau făcut-o, un compliment neașteptat, un zâmbet de pe chipul unui străin, bucuria unui coleg de la muncă, străduiește-te să găsești ceva bun chiar și în cea mai stresantă zi, se poate, și faptul că ai o casă, un copil sănătos, un venit lunar, că ai acces la resurse, la utilități, că ai mâini și picioare sănătoase și tot este minunat.

Observă după ceva timp ce se repetă constant pe listele tale. Sigur o să descoperi că ceva îți place mereu, că ceva ce faci îți produce bucurie și…. acolo este creativitatea ta. Mergi la expoziții de artă, chiar dacă nu te-ai simțit atras de așa ceva, uită-te pe albume de artă și privește contemplativ, meditativ detaliile, culorile. Așa te conectezi la sclipirea artistului și scânteia aceasta este molipsitoare.

Cumpără-ți cărți de oracol sau tarot ! Nu te crampona de simbolistica lor, de previziunile lor. Pune o întrebare sau gândește-te la ceva și trage o carte. Vezi ce îți spun ție detaliile imaginii trase – la ce te face să te gândești natura din imagine, personajul, felul în care stă, cum este îmbrăcat, culoarea cerului, fii copil iar ! Observă și fă conexiuni mereu, mâzgălește și colorează când ești obosit, stresat, dansează fără rușine seara, eliberator, să scoți mereu din tine tensiunea respectării regulilor și normelor sociale de peste zi. Dacă ai copii mici joacă-te cu ei, prostește-te, maimuțărește-te, cântă, strigă, bate toba în oale cât de mult poți cu ei, este așa de eliberator, plus că le creezi și lor un exemplu, un precedent că și adulții știu să se joace.

Și îți mai spun ceva – creativitatea se trezește maxim în grupuri – workshopuri, cluburi, șezători – unde se adună mai multe persoane cu interese comune și dansează, pictează, gătesc, dezbat ultima carte citită. Puterea grupului, mai ales la femei este nemărginită !

Poate îmi dați semn că vreți o adunare de gătit cu această ocazie, că tare dor îmi e și mie de energia aceea specială și frumoasă.

Acesta este secretul vieții până la urmă, să te joci spontan și creativ la orice vârstă ! Așa atragi și îți creezi o viață mai armonioasă .

Creativitatea să fie cu tine !

Andra