A venit toamna ….și odată cu ea simțim nevoia de mâncare mai consistentă . Din seria feluri principale raw și vegane sunt și aceste chifteluțe absolut delicioase și nutritive . Sunt testate și la cuptor și la deshidrator așa că puteți să le încercați negreșit . Nu o mai lungesc , iată ingredientele ;
- 150 grame nucă romănească macinată fin ( hidratată înainte ) ;
- 150 grame fulgi de ovăz făcuți făină ;
- 2 cepe roșii mici ;
- 3 morcovi ;
- 4 căței de usturoi ;
- 2 linguri făină in ;
- 1 linguriță rasă de sare ;
- 3 linguri ulei măsline ;
- 2 lingurițe boia dulce ;
- 1 lingură cimbru ;
- 1/2 pungă ( de la Mega ) de baby spanac tocat mărunt – la sfârșit ( nu în blender )
Se procesează în robot toate ingredientele , exceptând spanacul , până obținem o compoziție lipicioasă , modelabilă în forme de biluțe . Se adaugă și spanacul tocat mărunt, se încorporează bine în compoziție și se modelează chifteluțele .
Se lasă la deshidrator 6 ore sau la cuptor 30 minute la foc mediu ( 180 grade ) . Sinceră să fiu mie mi s-au părut bune și complet crude , fulgii de ovăz absorb foarte bine sucurile legumelor și dau consistența chiftelei .
E o compoziție versatilă , puteți să adaugați arome orientale în ea – curry , garam masala, piper cayenne , turmeric etc. – pentru gusturi mai speciale . Să îmi dați si mie de știre dacă le încercați diferit !
O toamnă armonioasă !
Andra
Join the discussion
Pingback: Chifteluțe colorate , coapte sau deshidratate | Amoraws