Mi-a venit ideea acestei supe în avion, gândindu-mă la primăvară în București. Cum în capul și sufletul meu  totul are legătură cu mâncarea, primăvara înseamnă pentru mine piață plină de leurdă, usturoi, ceapă verde, untișor și lobodă. Preferate sunt primele din listă și numai la gândul lor m-am luminat și am salivat din belșug .

Se face foarte repede, este cremoasă, merge schimbată leurda cu usturoiul, îmbogățită cu smântână de caju (sau din altă nucă) și desigur foarte consistentă.

Ingrediente

 2 cartofi mari sau 4 mici, 3 medii

 100 grame frunze spanac ( aproximativ  3 mâini  de bărbat de frunze după curățare )

 2 legături leurdă

 1 ceapă medie roșie

 50 grame ulei măsline

 sare , coriandru măcinat, piper după gust

 1 l apă

 4-5 roșii uscate tăiate fășii pentru servire

 mărar uscat pentru servire

      Se taie ceapa roșie și se călește – eu folosesc Thermomixul și procedeul de călire este de fapt doar o înmuiere. Nu sunt de acord cu procedeul de călire clasic. Când gătesc la aragaz omit etapa sau adaug și un pic de apă peste ulei și ceapă.  După această etapă adăugăm apa și cartofii. Când aceștia sunt aproape fierți, în ultimele 10  minute adăugăm leurda, spanacul, sarea, coriandrul și piperul .

Lăsăm să se răcească un pic (pentru  siguranța robotului) și mixăm bine de tot. Potrivim gustul din mirodenii după plac și punem fășiile de roșii uscate. La servire o asezonăm cu mărar, ulei sau/și smântână .

Roșiile uscate merg excelent cu spanacul. Eu am descoperit combinația primăvara trecută când am făcut spanac la abur și am vrut să fie și ceva roșu în farfurie. Fâșiile de roșii uscate sehidratează cu zeama spanacului, completându-l perfect .

O primăvară verde și delicioasă !

Andra