Nu mă gândisem să postez aceste rețete , dar în urma atelierului de la Satya și a pozei postate pe facebook azi , am primit câteva cereri , așa că de ce nu . E de sezon , e extrem de sănătos și evident delicios .
Tartă raw cu dovleac
Blat – 250 grame semințe dovleac hidratate ( sau nucă româneasca, migdale , fulgi ovăz etc ) ;
– 10 curmale ,
– 1 cm ghimbir ,
– 2 prize scorțișoară ,
– 2 prize nucșoară .
Se procesează în robotul din dotare până obținem un aluat lipicios și suficient de dulce .
Il întindem pe fundul tăvii de tartă sau a formei de tort , putem să îl ridicăm și pe margine , formăm o bordură .
Umplutura :
– 2 linguri miere ,
– 10 curmale ,
– 1 cm. ghimbir ,
– 2-3 prize scortisoara ,
– 2-3 prize nucsoara ,
– 300 – 400 grame bucăți dovleac plăcintar ( fără coaja gramajul ) ,
– 2-3 fructe kaki coapte ( sau pere zemoase , sau mandarine – asa am facut eu azi și a ieșit foarte aromată crema ) ,
– 2 lingure tărâțe psillyum
Se mixeaza bine toate ingredientele, se potrivește la dulceață și se pune crema peste blat. Se pot pune și stafide .
Păstrăm o bucățică de dovleac dat pe răzătoare pentru ornat . Stropim cu lămâie pe deasupra ( și un pic de miere ) ca să păstram culoarea frumoasă a dovleacului .
Placintă cu dovleac fără blat ( cu foc )
– 500 grame dovleac dat pe răzătoare ;
– 2 mere date pe răzătoare ;
– o cană de stafide ;
– 1 cană de griș sau fulgi de ovăz ;
– 1 cană zahăr de palmier / melasă / 200 ml sirop agave
– 2 prize de scorțișoară și nucșoară ;
– 1-2 cm. ghimbir .
Se dau pe răzătoare merele , dovleacul și ghimbirul , se amestecă cu îndulcitorul ales , stafidele, scorțișoara, nucșoara și jumătate din cana de griș sau fulgi .
Se unge o tavă de prăjituri sau un vas de yena cu ulei de cocos , se tapetează cu griș /fulgi de ovăz , se pune umplutura în tavă și se mai presară pe deasupra fulgi sau griș , scorțișoară, nucșoară .
Se coace 45 minute la 150 grade . Se lasă la răcit înainte de a se tăia pentru a se întări.
Să aveți un weekend delicios !
Andra
Join the discussion