Nu stiu cum sunteți voi  dar pentru  mine o zi friguroasă de toamnă este perfectă pentru a face o supă cremă caldă . Până să descopăr raw-ul , până să apară Thermomixul în bucătăria mea supele creme  care existau pentru mine erau cele pe care le întâlnim în majoritatea restaurantelor (de ciuperci, de roșii, de brocolli) . Acum aș zice că nu există limită în combinații.

IMG_1602

Am făcut de mai multe ori această supă cremă, de obicei îi adăugam la final smântână de caju și mereu a fost foarte bună și apreciată în familie chiar și de cei mai mofturoși (copil și soț). Dar de data aceasta am înlocuit caju-ul cu o delicatesă : crema de hribi cu trufe albe de la Claudia (Delice Corner ), mămică muncitoare și antreprenoare  care are grijă de noi cei gurmanzi și căutători de delicatese .

      Ingrediente :

– 2 cartofi medii

– 1 ceapă mare

– 1/2 conopidă mare ( sau 1 mică )

– 1 țelină mică

– 5-6 căței de usturoi

– sare după gust

–  1 lingură cimbru uscat

– aprox. 1,8  l. apă

– 3 lingurițe cremă de hribi ( de aici )

       Se pun la fiert legumele  , exceptând usturoiul pe care îl punem aproape de final .  Eu nu călesc ceapa din principiu , dar dacă aveți Thermomix puteți să faceți la fel ca la supa de mazăre cu aprox. 50 ml. ulei de măsline  timp de 2 minute . Când sunt aproape fierte legumele  ( cam cu 3-4 minute înainte să oprim focul sau Thermomixul )   adăugăm usturoiul și cimbrul .

La mixare adăugăm cele 3 lingurițe de cremă de hribi și zeama unei lămâi . Eu am tăiat fâșii câteva roșii uscate , mărar și desigur merg foarte bine crutoanele .

Când am facut această supă cu smântână de caju am adăugat si o linguriță de curry și un pic de paprika iute .

Să aveți poftă !

Andra