Chec cu bere de ghimbir și căpșuni nu sună foarte bine în graiul nostru românesc….nu-i așa ?!? Nu degeaba celebra Banana Bread nu se traduce în română chec cu banane !!!

Până la urmă denumirea nu contează foarte mult, atâta timp cât rezultatul este delicios și sănătos. Iar combinația de căpșuni proaspete în aluat aromat cu ghimbir și scorțișoară este foarte, foarte reușită !

Se prepară simplu și rapid, este excelentă pentru diminețile de weekend cât și pentru gustările de la serviciu/școală.

Berea de ghimbir nu conține alcool, este doar acidulată și aromată, excelentă pentru afânarea și aromarea aluaturilor din făini integrale sau fără gluten. Se găsește mai nou și în supermarketuri. Eu o am de la magazinul online Sanovita.

Folosind codul amoraws beneficiați de o reducere de 15% la orice comandă făcută online ! Aveți o grămadă de produse super delicioase și sănătoase, rețete și sfaturi acolo !

Ingrediente (1 chec de 10-12 felii)

300 gr. făină integrală

80 gr. zahăr mesteacăn

50 gr. ulei sâmburi de struguri

5 gr. pudră scorțișoară

5 gr. pudră de ghimbir sau o linguriță de ghimbir ras

3 prafuri de nucșoară

1 praf de sare

8 gr. praf de copt bio (1/2 plic)

200 gr. bere de ghimbir

căpșuni proaspete feliate pentru ornarea checului

 

Am amestecat făina cu zahărul de mesteacăn, mirodeniile și praful de copt, apoi am adăugat uleiul de sâmburi de struguri și berea de ghimbir. Am amestecat la mână totul.

Am uns o formă de silicon cu puțin ulei, am așezat un strat de feliuțe căpșuni, apoi am turnat aluatul, am presat cu mâna umedă compoziția, am mai pus căpșuni feliate pe care le-am împins ușor în aluat, am presărat o lingură de zahăr mestecăn pe deasupra și am dat la cuptorul preîncins, 40 minute la 180 grade Celsius. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii ! Se rumenește bine deasupra, altfel există riscul să fie crudă în interior.

Când s-a răcit am scos-o din formă și am presărat puțin zahăr pudră (tot de mesteacăn, măcinat) peste ea.

Zile fresh și delicioase să avem !

Andra

PS : Vă aștept pe 18 Mai, la mine în curte, pentru un atelier de gătit Băuturi și Dulciuri sănătoase !

Vom prepara  : Frappe vegan, decofeinizat și fără zahăr dar super delicios și nutritiv

Limonadă cu goji, adevăratul energizant care îți dă aripi !

Tiramisu la pahar, fără gluten, fără zahăr,vegan !

Înghețata Nirvana Pralines în variantă vegană și naturală

Detalii privind înscrierea pe pagina de facebook sau prin email andra_dudea@yahoo.com.