Nu îmi botez de obicei preparatele dar această prăjiturică făcută foarte rapid în timpul unei mari pofte de dulce arată atât de drăguț și e atât de delicioasă încât numele a venit ca o joacă . Aveam poftă de nutella , dar parcă era prea banal , așa că am făcut un fel de negresă cu alune de pădure , căreia i-am asociat o cremă gen frișcă de cocos și caju . A fost apreciată chiar și de cei care nu se prea omoară cu dulciurile raw , ceea ce m-a bucurat și determinat să o împărtășesc cu voi .
Ingrediente ( un mini tort și 5 brioșe )
Negresa :
– 300 grame alune de pădure hidratate ;
– 15 curmale foarte moi ;
– 4 linguri vârf de cacao/carob ( pentru unele gusturi s-ar putea să fie prea mult ) ;
– 1/2 linguriță de scorțisoară și nucșoară ;
– sucul și coaja de la 2 portocale .
– 1/2 băț de vanilie .
Se amestecă în robot toate ingredientele până obținem o compoziție suficient de dulce , ciocolatoasă ( aici depinde de gusturi , puteți să adăugați miere , mirodenii etc. ) și care se leagă . O punem în formele de brioșe sau inel culinar și o depozităm la frigider cât timp preparăm frișca .
Frișca :
– 150 grame caju hidratat ;
– 2 linguri fulgi de cocos hidratați ;
– sucul a 2 lămâi ;
– 1/2 băț de vanilie ;
– 1 lingură ulei cocos ;
– 1-2 linguri de miere ;
– 50-100 ml de apă /suc de portocale/lapte de nuci ;
– boabe de cacao sfărâmate pentru decor .
Se mixează toate ingredientele ( fără boabele de cacao ) până obținem o cremă închegată aromată și cât mai fină ( nu vă supărați dacă o să se simtă fulgii de cocos – e nevoie de un blender foarte puternic ca să se cremoșească total , oricum gustul va fii bun și nu deranjează deloc textura cocosului ) .
Scoatem din frigider negresa / brioșele și le îmbrăcăm în cremă , ornăm cu boabe de cacao și mai lăsăm 30 minute la frigider să se întrepătrundă aromele .
Nu necesită congelare !
O toamnă dulce !
Andra
Join the discussion