smoothie detoxifiant       În caz că nu știați pe lângă Veg Fest săptămâna aceasta este și mult așteptatul BOOKFEST . Anul acesta printre poezii, beletristică, scrieri politice , filozofice și spirituale se va lansa și o carte cu 100 de rețete de sucuri, emulsii și smoothieuri raw, vegane si proteice , împărțite pe categorii (sucuri, sucuri proteice, smoothieuri cu proteină vegetală, smoothieuri cu proteină animală- iaurt, lapte ) .

         Fiecare rețetă are calculat conținutul caloric pe porție și proprietățile ingredientelor iar pozele sunt absolut magnifice.

Ce are în plus această carte ? Rețetele sunt deosebite datorită autorilor ;

             Maurizio Cusani, născut în Como, Italia, lucrează în Milano ca doctor. Cu mulți ani în urmă, el a dezvoltat un interes deosebit față de nutriție și față de modurile în care aceasta influențează sănătatea omului. Căutând să afle mai mult în această privință, a început să studieze sufismul și tradițiile antice, de care oricum era foarte interest, în toate călătoriile sale. Predă studenților interesați de naturopatie, la Institutul Riza, cursuri despre enneagrame și despre simbologia corpului omenesc. A scris numeroase monografii și texte despre nutraceutice, sufism, tradiții antice, psihosomatică și sănătate, în general. A co-semnat, cu Cinzia Trenchi, lucrările Rețete fără gluten pentru gurmanzi și Rețete fără grăsimi pentru gurmanzi.

      Cinzia Trenchi, o liber-profesionistă pasionată de jurnalism, fotografie și naturopatie, specializată în trasee gastronomice și oenologice, a colaborat la numeroase cărți de rețete publicate în Italia și în străinătate. Pasionată de bucătărie, ea a colaborat foarte mulți ani cu diferite reviste italienești, propunând specialități culinare regionale, tradiționale, macrobiotice și naturiste, oferind texte și fotografii, dar prezentând și creații proprii. Cărțile ei de bucate oferă mâncăruri originale și inventive, cu ingrediente combinate și asortate neobișnuit, dar care totuși țin cont de proprietățile fiecărui component, cu scopul de a găti o mâncare grozavă și de a oferi, în același timp, soluții pentru o dietă echilibrată, cu efecte benefice asupra sănătății. Trăiește într-o casă pierdută printre verdețuri în Monferrato, Piemont. Cu flori, ierburi aromatice și verdețuri din grădina personală, ea prepară sosuri și condimente originale, plus moduri de ornare, lăsându-se ghidată de anotimpuri și de cunoștințele pe care le are despre roadele pământului. A publicat, între altele, Rețete fără gluten pentru gurmanziRețete fără grăsimi pentru gurmanziArdeiul iute – clipe de pasiune fierbinteRețetele mele preferate și Hamburger.

           Ingredientele bucătăriei mediteraneeaneși în special celei italienești se regăsesc din plin în aceste rețete , acesta fiind punctul forte al acestui volum .

          Eu am ales să vă delectez cu un smoothie cu roșii, capere și măsline în cadrul evenimentului de  lansare  . Așa că vă aștept cu drag , duminică 24 mai, ora 14 , scena Agora , pavilion C4 – intrarea liberă  – editura Didactică Publishing House .

     Eu una abia aștept !

      Andra