Smoothie Afrodisiac fără pudră maca sau cacao, chilli, ci cu  ingrediente portocalii. De ce portocalii ? Pentru că există o legătură între mâncare, culoare, suflet și spirit care nu trebuie neglijată.

Potrivit unei varietăți de învățături orientale, în cadrul fiecăruia dintre noi există o rețea de 7 centri energetici subtili cunoscuți drept “chakre” (termenul sanscrit pentru “roți”), care primesc și dau energie. Fiecare centru este asociat cu o anumită vibrație a culorii. Într-o stare sănătoasă, energia din aceste centre curge frumos. O chakra poate deveni blocată sau dezechilibrată datorita stresului emoțional, mental sau spiritual. Fluxul perturbat al energiei poate duce la o sănătate diminuată în acele zone și la blocaje psihice în diverse direcții de manifestare. Pe măsura ce învățăturile despre chakre s-au dezvoltat în timp, tot așa au facut și multe practici și instrumente pentru echilibrarea chakrelor.

Natura a furnizat o bogăție de alimente care poartă vibrații pline de culoare pentru a ajuta la activarea și echilibrarea chakrelor tale.

 Culoarea Portocaliu – Chakra sacrală Swadhisthana: Vibrând în nuanțe portocalii, această chakră găzduiește creativitatea și sexualitatea noastră, și ne permite să ne lasăm duși de valul vieții. Bucură-te de alimentele colorate portocaliu precum mandarinele, portocalele, morcovii, cartofii dulci (igname/batate), papaya, mango, ananas .

Portocaliul este culoarea regiunii abdominale, a vertebrelor lombare și a părții superioare a coapselor, culoarea lunii în FECIOARA și BALANȚĂ. Portocaliul crează o dispoziție optimistă și generează încredere în sine. Este potrivită ca nuanță dominantă în sălile de așteptare, chirurgicale și în saloane de bolnavi. Persoanele neliniștite ar trebui să poarte îmbrăcăminte portocalie, însă în combinație cu alte culori. Prea mult portocaliu incită la dependența de alții. Problemele digestive și ale pielii, inflamația rinichilor , precum și neplăcerile legate de intestinele leneșe, sunt influențate de culoarea portocaliu, mai ales în zilele FECIOAREI. Portocaliul mărește pofta de mâncare și ca atare ajută în cazuri de anorexie. Căldura emanată de culoarea portocaliu relaxează și eliberează tensiunile. Este una din culorile expansive, solare care retrezesc apetitul pentru viață, fiind din acest motiv  indicată cu predilecție celor obosiți, care au avut deziluzii, celor care nu înțeleg rațiunea vietii. Hainele portocalii sunt în general indicate pentru a centra sau a focaliza conștiința în corp , permițându-ne să ne simțim bine, plini de euforie și optimism. Vestimentația și decorul în nuanțe vii de portocaliu măresc considerabil tonusul sexual.

Ingredientele alese de mine pentru această poțiune sunt goji, portocală, banană, morcov, ghimbir, cardamon și scorțișoară. De ce aceste ingrediente ?

  • în China, fructele de goji sunt privite ca un afrodisiac masculin deosebit de eficient ;ele reglează secreția hormonilor sexuali și îmbunătățesc fertilitatea ; alți compuși cheie din fructele de goji stimulează secrețiile glandelor endocrine, cum ar fi cele adrenale, timusul, tiroida sau glanda pituitară.
  • Cardamomul, supranumit de arabi și planta iubirii are și efect afrodisiac, acest efect fiind amintit și în cartea O mie și una de nopți .
  • Cercetările ştiinţifice efectuate asupra ghimbirului atestă faptul că această plantă aromatică este utilă persoanelor care suferă de tulburări sexuale; potrivit specialiştilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate îmbunătăţi viată sexuală, acesta acţionând asupra organelor genitale, îmbunătăţind circulaţia sangvină.
  • Scorţişoara este un bun energizant şi un bun remediu împotriva stărilor depresive, precum şi împotriva tulburărilor funcţiei sexuale frigiditatea, la femei, şi impotenţa, la bărbaţi.
  • Morcovul are proprietăți afrodisiace atunci când este consumat crud, datorită uleiului volatil pe care îl conține. Există unele legende potrivit cărora o floare de morcov, culeasă pe noapte cu lună plină, ajută la conceperea unui copil. Cura cu inflorescențe de morcov, preparate sub formă de pastă, reduce insuficiența ovariană care apare la femeile tinere. Considerat un adevărat „elixir al dragostei“, morcovul era folosit de greci și romani pentru a vindeca impotența masculină și pentru a spori apetitul sexual. Semințele de morcov sunt utilizate mai ales pentru combaterea ejaculării precoce.V-am convins, nu ?

 Ingrediente 

500 ml apă plată

1 banană

30 grame goji hidratat în suc de portocale ( aproximativ 2 buc.)

2 cm ghimbir

1 morcov mediu

1/2 linguriță pudră cardamon

se pudrează cu scorțișoară

        Este absolut delicios, nici nu mai contează în ce scop îl bei, va plăcea tuturor membrilor familiei ,  plus că este excelent pentru sistemul imunitar.

        Vă așteptăm și pe 6 martie, în aceeași formulă cu informații despre culori, plante și alimente vindecătoare pentru afecțiunile specifice femeilor, dar și despre cauzele spirituale ale lor.  Bucătărim o supă miso cu alge, sushi și un parfait colorat și delicios. Detalii aici .

       Multă dragoste !

        Andra