Salata de linte încolțită cu roșii uscate, ceapă și mărar este atât de simplu de făcut, delicioasă și foarte hrănitoare încât nu mă satur de ea deși o tot fac de vreo 4 ani de zile. Se poate folosi în tot felul de amestecuri, dar cu roșii uscate este minunată. În funcție de cât de gros și de mult este dressingul se poate transforma într-un ghiveci – fel principal. Și aici dressingul poate fi alb, roșu, picant sau doar  cu ulei, sare și lămâie.

Cum obținem lintea încolțită ? Eu folosesc lintea verde de la punguță, din plafar/supermarket/online etc. O spăl bine de tot, o las la înmuiat 10-12 ore, adică de dimineață până seară sau peste noapte, apoi scursă și clătită o pun într-un castron și o las pe masa din bucătărie până încolțește – 12-24 ore. Niciodată nu a fost nevoie de mai mult timp. Dacă știți că aveți probleme digestive cu lintea puteți să o puneți 1 minut în apă clocotită.

 

   Ingrediente (4-5 porții)

250 grame linte verde germinată (cântărite înainte de hidratare și germinare)

1 ceapă roșie tăiată pe lung

100 grame roșii uscate și rehidratate tăiate cubulețe

2 legături mărar tăiate fin

1 linguriță  rasă sare (roșiile uscate sunt și ele sărate)

Dressing  

2 avocado copți/150 gr. caju hidratat/1 cutie smântână de gătit din orez sau soya

1 linguriță boia iute/afumată/dulce/chilli (după gust)

sucul de la 2 lămâi

 

salată de linte germinată

Poftă bună !

Andra