Telemea de migdale pentru că nu știu cum altfel să îi zic. Nu e brânză de migdale obișnuită, deși rețeta de bază este cam aceeași, efectele speciale aplicate fac diferența.

O primă diferență este dată de cimbrul uscat, cumpărat din piață, la legătură (foarte diferit de cel vărsat, nu are nici o treabă) pe care eu una pur și simplu îl ador, a doua de agar-agar minunatul gelifiant natural (o algă uscată și măcinată) iar a treia – efectul cel mai special – ceapa deshidratată pudrată cu spirulină.

Foarte tare a fost reacția obținută la punerea pe masă a celei cu spirulină și semințe de negrilică – ai cumpărat rulou de brânză capră ? M-am bucurat din tot sufletul.

A fost mai gustoasă aceasta, mi-a părut rău că am făcut așa puțină. M-am gândit să nu fie prea puternic gustul de spirulină și am zis să fac doar de probă.  S-a simțit doar ceapa, spirulina a fost doar pentru efect și sănătate așa că o să mai fac.

branza-migdale-spirulina

Ajunge cu povestitul, trec la rețetă.

Ingrediente

180 grame migdale hidratate și decojite (cântărite după hidratare și decojire)

2 căței de usturoi

15 ml ulei măsline

20 ml suc lămâie (o lămâie)

1 linguriță rasă sare

2 cm ghimbir

150 ml apă

1 + 1/2 lingurițe agar-agar

cimbru după gust

1-2 lingurițe semințe de negrilică (opțional)

câțiva fulgi de ceapă deshidratată

1 vârf de pudră spirulină

Se mixează migdalele cu uleiul, apa, sarea, ghimbirul, sucul de lămâie, usturoi și cimbrul până obținem o cremă pe gustul nostru. Adăugăm agar-agarul, mai amestecăm puțin și transferăm (dacă nu avem Thermomix – setăm 10 minute, Varoma, adică fierbere, viteza 2-3) totul într-o crăticioară pe foc. Amestecăm continuu până atinge punctul de fierbere și încă 2-3 minute. Transferăm într-o formă cu inel detașabil sau castron, eu am folosit un inel de biscuiți și unul de tort mic, lăsăm să se răcească după care lăsăm la frigider pentru 2-3 ore măcar. Se scoate din forme și se dă prin semințele preferate.

Fulgii de ceapă sunt cumpărați, am luat o lingură și i-am tavălit prin spirulină după care i-am împins unul câte unul în brânzică.

Vegani, vegetarieni sau nu ….vine postul așa că trebuie neapărat să serviți familiei, prietenilor o asemenea brânzică !

PS – evident că se poate face și cu alte nuci/semințe cum ar fii caju, nuci braziliene, macadamia, semințe de floarea soarelui. Eu mă împac cel mai bine cu migdalele pentru că sunt alcaline cred. Ador gustul nucilor braziliene sau de macadamia dar îmi pică cam greu…

Pentru că tot am adus vorba de post – cum știm cu toții că este o perioadă excelentă pentru curățarea noastră trup și suflet,  în primul rând datorită energiilor din această perioadă (postul începe în data de 15 noiembrie, zodia Scorpionului ce are ca simbol renașterea, Pasărea Phoenix) , eu și Monica vă așteptăm la un atelier practic în care vom vorbi despre importanța postului și despre cum să te ajuți de uleiuri esențiale, sare de baie pregătită de tine , ulei pentru drenaj limfatic, sucuri și supe crude delicioase, respirație și gând pentru a-ți face această curățare atât de benefică. Detalii aici.

Vă pupăcesc !

Andra

branza-migdale-articol