Ananas copt cu sos caramel de curmale este un desert extraordinar de simplu de realizat, foarte gustos, aromat și energizant. De fibrele din el nu mai vorbesc. Nu trebuie pregătit înainte decât sosul, care ține până la două săptămâni în frigider, iar când vin musafirii pui feliile de ananas pe grilul cuptorului și în scurt timp casa va mirosi …exotic.

V-am spus că  până în Crăciun vă prezint numai salate și deserturi freh și mă țin de cuvânt. Nu aveți cum să dați greș cu un astfel de desert, chiar acum de Crăciun sau Revelion când toată lumea așteaptă torturi și prăji sofisticate. Gustul este unic, imediat vor apărea cererile de rețetă.

Foarte important – să nimeriți un ananas copt. Dacă frunzele lui se desprind ușor înseamnă că este copt. Eu trag frunzele multor ananași la supermarket până mă decid pe care îl aleg.

Îl punem pe tocător, îi tăiem capetele, îl tăiem în două părți pe lung apoi fiecare bucată în 2 sau chiar 3 bucăți în funcție de cât de mari vrem să fie feliile sau câte porții dorim să obținem. Încingem cuptorul la 180 grade celsius, curățăm grilul și punem feliile de ananas pentru 30 minute, 15 pe o parte, 15 pe cealaltă. Puteți să pudrați cu scorțișoară, nucșoară sau pudră de ghimbir  pentru un plus de aromă.  Feliile sunt coapte când se văd urmele grilului iar pulpa este mult mai moale.

Ingrediente 

1-2 fructe de ananas

Sos caramel din curmale 

10-15 curmale fără sâmburi

150 ml lapte vegetal

semințele de la 1/2 baton vanilie

În robot mixezi bine de tot curmalele cu vanilia și laptele adăugat treptat-treptat până obții o textură fluidă și fină (nu ca la mine care nu am avut răbdare….după cum se vede în poze). Puteți să adăugați și puțină cacao sau carob, chiar cafea în sos pentru ceva mai …decadent.

Servești pe un platou ca pe feliile de pepene, pui și sosul la vedere pe masă pentru a-și adăuga extra !!!

Dacă nu aveți planuri pentru Revelion și vreți să încercați ceva deosebit anul acesta, vă recomand Veggie Revelion organizat de Florentina Gionea și echipa Iubim și Gătim. Nu este vorba numai de meniul vegan absolut delicios preparat de Sara Green ci de lucrurile care se vor întâmpla acolo. Momentul schimbării anului te va prinde într-o stare de meditație plină de intenții de abundență pe toate planurile, într-o liniște și pace sufletească care te va însoți tot anul. Nu te îngrijora, va fii și muzică, dans, jocuri și chiar un Secret Santa. Locația este Ella’s Center for Excellence, pe Bulevardul Magheru. Pentru mai multe detalii vezi evenimentul de pe facebook . Poți să te înscrii aici. 

Ne auzim după Crăciun, cu rețete noi pentru Revelion. Meniul de catering este valabil și pentru Revelion, adăugați orice alt preparat care vă face cu ochiul de pe blogul meu sau al altora.

Să fie cu lumină în suflet, armonie în familie, sănătate și abundență pe toate planurile !!!

Andra