Salam de biscuiți ALTFEL pentru că nu are rahat, nu are unt, nu are lapte animal și nici biscuiții nu sunt tocmai cei clasici !

Cu toate acestea este un salam de biscuiți minunat, la fel de gustos ca cel din copilărie, super aromat, dar mult mai non caloric, cu conținut redus de zahăr și gluten.

Cum așa ?

Pentru că am folosit biscuiții Nairns !

Nairn’s este un brand scoțian cu tradiție și experiență, care, timp de mai bine de un secol și-a câștigat, prin calitatea deosebită a produselor, atât recunoașterea, cât și aprecierea consumatorilor de produse sănătoase și de calitate din întreaga lume.
Produsele Nairn’s sunt alimente din ovăz integral de cea mai bună calitate, provenit din zona de graniță a Scoției, loc recunoscut pentru clima perfectă creșterii complet naturale, fără pesticide, a acestui tip de cereale.
Ovăzul reprezintă o foarte bună sursă de carbohidrați sănătoși, complecși, conținând, de asemenea, cantități însemnate de proteine, grăsimi și fibre. În plus, acesta conține minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc) și vitamine (B1, B5, B9). De asemenea, în mod natural, dacă nu este
contaminat de la alte culturi sau în procesul de producție, ovăzul nu conține gluten.

Mai mult, acesta are și o componență nutritivă echilibrată (70% carbohidrați, 15% proteine și 15% grăsimi), 100 de grame de produs conținând 389 de calorii. În consecință, ovăzul este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai dense în nutrienți, net superior grâului sau altor cereale.
Prin ce se diferențiază produsele Nairn’s?
 Sursă de energie – ideale pentru persoanele ocupate;
 Conferă senzația de sațietate pe durata întregii zile – te ajută să sari peste snack-urile nesănătoase dintre mese;
 Ajută la menținerea unui echilibru al nivelului zahărului din sânge – lucru extrem de important pentru menținerea unei stări optime de sănătate;
 100% Natural – nu conțin uleiuri hidrogenate, organisme modificate genetic, coloranți, potențiatori de gust, conservanți sau alte chimicale.

De asemenea, pâinicile și crackerșii nu conțin zahăr adăugat, iar biscuiții conțin cu până la 45% mai puțin zahăr decât produsele similare.

Am mai folosit și granola cu fistic și fructul pasiunii Lizis preferata mea și cacao Green&Blacks , una dintre cele mai bune pudre de cacao testate de mine.

Ingrediente de la Unicorn Naturals și Alimente speciale

Iată cum am procedat :

Ingrediente

350 gr. mix biscuiți cu merișoare, cacao și cocos fărâmițați cu mâna

200 gr. granola

200 ml lapte cocos

30 gr. pudră cacao + 10 gr. pudră carob (eu le combin pentru că îmi place aroma rezultată și pentru proprietățile minunate ale roșcovei)

80 gr. zahăr mesteacăn

120 gr. stafide

150 gr. unt de cocos

1 praf de sare

esență vanilie/ rom sau ambele după gust

Într-un bol încăpător am amestecat biscuiții fărâmițați cu granola și stafidele. Într-un ibric am făcut o cacao cu lapte, îndulcită cu cele 80 gr. de îndulcitor.

După ce am luat-o de pe foc am pus și untul de cocos să se topească în băutură, după care am turnat-o peste biscuiți și granola. Am amestecat bine de tot, am adăugat și esențele (câte un căpăcel din fiecare) și am lăsat-o 20 minute să se înmoaie biscuiții și granola, să se umfle stafidele.

Am pregătit două folii mari de alimente și am pus pe fiecare câte jumătate din compoziție. Le-am rulat și strâns la capete și am băgat la congelator pentru 2 ore.

S-a feliat foarte ușor, a arătat superb și a fost delicios !

Unde se găsesc produsele Nairn’s :
În magazinele Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland, DM, Bebe Tei
și Naturalia sau online, pe www.AlimenteSpeciale.ro și pe www.Unicorn-Naturals.ro.

Profit de rețetă să vă spun de Atelierul de Gustări Sănătoase din 22 februarie, de la Matcha Bar, piața Romană. Vom prepara :

  • snickers fără gluten, îndulcit din curmale
  • Frappe vegan super cremos, decofeinizat ( SAU cofeinizat …)
  • Biscuiți fără gluten cu cimbru și tofu

Mai multe detalii privind înscrierea găsiți la evenimentul de pe facebook, aici, sau direct la mine.

Andra