Salam de biscuiți cu pudră de ceai verde, Matcha, extrem de arătos dar și de delicios !!!
Mă încântă foarte tare acest preparat dulce al copilăriei noastre, ce poate fii construit din multe ingrediente și arome. Este la modă reinventarea lui – de la folosirea de ciocolăți fine, unt, ape florale, alcool, fructe liofilizate, petale de trandafir …..este loc de multă improvizare iar rezultatul este mereu gustos și foarte arătos .
Așa că m-am gândit și eu de ce nu unul verde ! Despre iubirea mea pentru ceaiul verde, Matcha, bistroul Matcha Bar din Piața Romană și prietenia mea cu ei, v-am spus în articolul trecut.
De la magazinul online Matcha Bar am pudra de Matcha Baking, specială pentru colorat biscuiți, chifle, înghețate, checuri (tocmai au făcut un chec superb cu matcha ce se poate comanda online) și tot ce îți mai trece prin cap sau ….stomac mai bine zis. Evident că poți să folosești și Matcha pudră de ceai, dar este mai indicat să o alegi pe cea specială pentru copt. În perioada aceasta au chiar și reduceri la ea. Vezi aici .
Iată cum am procedat :
Ingrediente 1 kg de salam
- 280 gr. de biscuiți (ai mei erau integrali, fără zahăr)
- 180 cereale ineluș cu miere (pentru că nu aveam suficienți biscuiți și am compensat și lipsa de dulce, nu trebuie cereale neapărat)
- 300 gr. ciocolată albă
- 80 gr. merișoare
- 100 gr. migdale coapte puțin
- 50 gr. goji
- 2 lingurițe de pudră matcha
- 2 linguri extract vanilie
- 6 pic. ulei esențial de lămâie
- 150 gr. lapte de migdale
- 80 gr. ulei cocos
- fulgi cocos
Am început prin a fărâmița biscuiții cu cerealele în robot, având grijă să rămână și bucăți grosiere de biscuiți. Separat am pus la topit uleiul de cocos și ciocolata albă, fiecare în castronul ei, la bain marie, deshidrator, cuptor cu microunde, Thermomix etc.
Am tocat migdalele și le-am adăugat peste biscuiții fărâmițați, apoi goji și merișoare, am amestecat și am așteptat să se topească ciocolata și uleiul de cocos.
Am încălzit puțin și laptele, l-am amestecat cu pudra de matcha, treptat și folosind telul de bambus pentru a nu rămâne particule nedizolvate, extractul de vanilie, uleiul esențial, apoi l-am turnat peste biscuiți împreună cu uleiul de cocos și ciocolata topită. Am amestecat până s-au încorporat bine toate ingredientele în lichid, le-am întins pe o folie alimentară, rulat, strâns bine și am lăsat la congelator pentru 1 oră.
Se poate renunța la forma de salam. Merge foarte bine să puneți compoziția într-o tavă dreptunghiulară cu folie sau de silicon, iar după răcire tăiați pătrățele.
După ce l-am scos de la congelator, l-am tăvălit în fulgi de cocos și tăiat cu mare emoție.
M-a bucurat foarte mult cum se văd merișoarele și fructele de goji pe fondul de verde, iar gustul…..este atât de special, unic aș îndrăzni să zic.
Neapărat să îl încercați, nu veți regreta, pe cuvânt de onoare !
Cu drag,
Andra
Join the discussion