Biscuiți cu măr și pulpa rămasă de la laptele de migdale pentru gustările dintre mese, poftele de dulciuri, pachețelul de grădi sau școală …. indiferent de destinația lor sunt delicioși și sănătoși. Au o textură oarecum de caramea și gust de ștrudel. Se pot aromatiza cu o mulțime de mirodenii cum ar fii scorțișoară, nucșoară, cardamon, se pot adăuga stafide, smochine, curmale etc. . Eu i-am făcut simplu pentru prima dată, doar cu scorțișoară și cardamon și au fost irezistibili, adică s-au terminat foarte repede. Data viitoare o să adaug și stafide.

Ingrediente

250 grame pulpă migdale rămasă de la lapte

150 grame mere (aproximativ 2 mere medii)

50 grame miere (2 linguri)/agave/nectar cocos etc.

1 linguriță scorțișoară

1 măr cubulețe

1 lingură psyllium

cardamon pentru presărat pe deasupra

Biscuiți raw dulci

Am pus în bolul de mixare pulpa de migdale cu cele 150 grame de mere, mierea, scorțișoara, psylliumul și scorțișoara și am amestecat până s-au contopit merele cu pulpa de la migdale obținând o pastă legată și dulce după gustul personal. Am adăugat și cubulețele de mere, am mai amestecat puțin (acum e momentul să puneți și stafide de exemplu) și am pregătit tava de deshidrator și spatula. Am întins uniform, într-un strat de aproximativ  0,5 cm înălțime și am  mai pudrat cardamon pe deasupra. Am delimitat pătrățele cu rola de tăiat pizza și i-am lăsat peste noapte la deshidrator. Dimineața i-am întors pe partea cealaltă și i-am mai lăsat până la prânz. Spre deosebire de chiftele, crackerși, la acești biscuiți miroase și frumos în casă, așa că aveam un bonus.

Cantitatea obținută este exact cea din poză, aproximativ 1/2 din foaia de deshidrator , 20 pătrățele delicioase.

La cât mai multe gustări delicioase și sănătoase !

Andra