Nu ştiu cum este la voi, dar mie mi se pare că parcă ieri era Revelionul. Dar este martie, a venit primăvara, a început postul Paştelui deja. Această perioadă este foarte propice pentru noi cei vegani, vegetarieni, raw vegani, deoarece putem atrage în „secta ” noastră noi membri. Cum facem asta? Încântându-le papilele gustative cu preparate delicioase şi foarte săţioase.

Delicioase şi săţioase sunt şi aceste mini tarte sărate – au fost testate deja de cârcotaşi carnivori.

Iată ingredientele pentru 6 bucăţi:

Blat:
– 150 grame mix de alune pădure, migdale şi alune braziliene (hidratate peste noapte);
– 2 linguri ulei de măsline;
– 1 lingură ulei cocoş;
– 1 lingură oregano uscat;
– 2 linguri fulgi de drojdie uscată;
– 1 lingură busuioc uscat.

Se amestecă ingredientele cu robotul până obţinem un aluat lipicios şi uşor de modelat.
Îl punem în forme de mini tarte sau într-o formă mare de tartă (dublaţi cantitatea) cu folie de plastic la bază sau hârtie pentru brioşe şi dăm la frigider până preparăm crema.
Nu este obligatoriu să folosiţi un amestec de nuci, alune. Eu nu mai aveam suficiente dintr-un singur fel. Alunele braziliene sunt cele mai potrivite pentru blaturi sărate din punctul meu de vedere, aşa că e bine să nu lipsească din ingrediente dar nu trebuie să fie majoritare.

Umplutura – cremă de caju cu legume (6 mini umpluturi plus extra):
– 150 grame caju hidratat cel puţin 1 oră;
– zeama de la o lămâie;
– 1 linguriţă rasă sare;
– 100 ml apă;
– 1 legătură de ceapă verde;
– 1 legătură mărar;
– câteva roşii uscate hidratate 30 minute.

Se procesează caju-ul, zeama de lămâie, apa şi sarea până obţinem o crema fină. Încorporăm ceapa, mărarul şi roşiile (tăiate mărunt).
Se pune crema de caju peste blatul tartelor şi se mai lasă la frigider ca să se întrepătrundă aromele. În general cremele de genul acesta devin mai bune a două zi.
Ţin la frigider 2 zile .

Spor în bucătărie!