Acest desert a luat naștere dintr-o poftă de dulce , urmată de o cotrobăială prin cămara cam golașă . Nu m-am gândit prea mult , am zis dulce să fie și cu ciocolată. Rezultatul mi-a trezit amintiri de mult uitate – șarlota de ciocolată ( nu de la plic evident ) pe care o făcea mama în căni de cafea colorate . Era așa o mare bucurie pentru mine momentul când deschideam frigiderul și găseam un raft plin de căni colorate , stiam ce este în ele , nu trebuia să verific. Sincer nu știu cum de ingredientele pe care le-am folosit au dat acest gust , dar mă bucur foarte tare și am trecut rețeta la loc de cinste . Ce am găsit eu în cămara :

  •  3 banane ;
  • 2 linguri fulgi de cocos ;
  • 6 curmale , 4 smochine hidratate 30 minute ;
  • sucul unei portocale ;
  • 1 praf scorțișoară , semințele unui  băț vanilie ;
  • 2 linguri de cacao + 1 lingură carob ;
  • 1 lingură miere .

    Am procesat temeinic toate ingredientele în robot până am obținut o cremă  fină și consistentă absolut delicioasă . Am ornat-o cu nucă mărunțită și am savurat fiecare linguriță . Evident , la fel precum șarlota clasică este mai bună când stă la frigider câteva ore …..sper să reușiti !

  Clipe dulci !

     Andra