Enzime digestive, colagen, probiotice, zero calorii……tot ce ne trebuie și încântă mai mult pe noi doamnele și nu numai !

Laboratoarele Remedia și Green Sugar , foarte focusați pe nevoile și așteptările noastre, au scos o gamă de suplimente alimentare absolut delicioase, dar mai ales utile.

Am norocul de a mă bucura de ele de aproximativ 3 săptămâni așa că pot să vă dau și un feedback pentru fiecare în parte.

Încep cu ciocolata caldă, albă, cu aromă de caramel, fără zahăr, pe care copilul meu o adoră iar eu am descoperit că alături de puțin lapte vegetal și ulei de cocos se transformă într-o frumoasă și delicioasă glazură albă, numai bună de pus peste o brioșă sau chec dietetic (îndulcit tot cu green sugar evident). Concluzie : de avut în cămară pentru clipe de răsfăț inofensiv, glazuri delicioase și rapide !

Preferatul meu este ceaiul verde instant îmbogățit cu prețiosul Colagen. Îmi propusesem să îmi suplimentez alimentația cu el, pentru că deh, am trecut de 35 ani și este nevoie. De ce este nevoie de Colagen ?

Colagenul reprezintă 75% din piele. Din punct de vedere structural, colagenul echivalează cu oţelul care se pune în fundaţia unei construcţii, ca să aveţi o imagine mai clară despre structura tegumentului. 

Organismul tinde să producă mai puțin colagen sau de o calitate mai slabă pe masură ce îmbătrânește. Apar, totodata, unele încrucișări de elemente ce determină formarea unor fibre mai rigide și mai puțin solubile în apă.
Când o cantitate redusă de colagen sau de o calitate necorespunzatoare este produsă, pielea își pierde elasticitatea și începe să se lase.
Vârsta, și deci lipsa colagenului, reduce puterea de întindere a tendoanelor. Abilitatea de a te mișca liber și confortabil este redusă din această cauză.
Așa că încercaţi să vă ajutaţi colagenul din interiorul pielii şi astfel ridurile apar greu. Pe lângă suplimentarea alimentației, mișcarea fizică are un rol foarte important în producerea și menținerea colagenului în corp.

Prin asocierea Colagenului  cu ceaiul verde, cunoscut pentru bogăția de antioxidanți și puterea de accelerare a metabolismului, ușor dulce, dar fără zahăr și calorii, a luat naștere un produs destinat sănătății, frumuseții și vitalității prețios !

Alt produs foarte util și mai ales cu efect imediat, chiar a doua zi, este pudra roz, delicioasă de Colagen cu enzime digestive . Indicațiile sunt de a se folosi în smoothie, dar eu am dizolvat-o în ceai sau apă cu lămâie. Nu mă așteptam la așa ameliorare/accelerare a digestiei. Cel mai bine m-am convins de efectele ei în cele 4 zile de Street Food cu rulota, unde am mâncat haotic, sau nu am mâncat, doar am gustat sosurile pe care le pregăteam continuu, unde oboseala lasă semne grave iar digestia știm cu toții că este prima care se sesizează. Am servit zilnic un pliculeț și sistemul meu digestiv nu a dat nici un semn de dezechilibru în ciuda programului ! Așa că îl recomand din tot sufletul !

Tot pentru sistem digestiv fericit și imunitate este și îndulcitorul Green Sugar Immunity care conține un probiotic (bacillus subtilis) alături de extractul de stevia rebaudiana.

Bacillus subtilis este o bacterie găsită peste tot și mai ales în apă, sol, aer și reziduurile rezultate din descompunerea plantelor. Această bacterie este numită un organism uman de sol (OUS) și are extraordinara capacitate de a supraviețui în medii dure. Produce un endospor care îi permite să îndure condiții extreme de căldura, uscăciune, umiditate și aciditate a mediului.

B. Subtilis este complet rezistentă la sărurile biliare și poate face față mediului dur acidic din stomac, ceea ce îi permite să pătrundă în sistemul digestiv și să îl colonizeze având efecte binefăcătoare asupra sistemului digestiv . Cercetările au arătat că suplimentele cu B. subtilis îmbunătățesc simptomele sindromului de colon iritabil.

B subtilis este capabil să suprime creșterea patogenilor dăunători, întărește biofilmul mucoasei stomacale și sporește creșterea altor tulpini bacteriale probiotice benefice precum specia lactobacillus din microflora intestinală. (https://viataverdeviu.ro/bacillus-subtilis-si-beneficiile-nutritive-ale-murdariei)

Un alt mineral foarte util pentru păstrarea frumuseții și tinereții este Zincul. Nici el nu a fost uitat de laboratoarele Remedia și Green Sugar. Se regăsește în pliculețele de Green Sugar Vitaminera+BioZinc, pudră roz delicioasă, colorată cu sfeclă roșie și spirulină, în care se mai regăsesc și vitaminele B1, B3, B6, B9, B12.

Zincul se găsește în cantități mici în toate fluidele și țesuturile organismului uman. Acest nutrient contribuie la buna funcționare a tiroidei, a sistemului imunitar, a aparatului reproducător și a circulației sangvine. Totodată, zincul ajută în procesele de divizare și dezvoltare a celulelor, grabește vindecarea rănilor și favorizează descompunerea carbohidraților.

Printre beneficiile zincului pentru sănătate se numără:

  • reglarea sistemului imunitar –  organismul are nevoie de zinc ca să activeze celulele T. Aceste celule sunt responsabile de funcționarea sistemului imunitar și de procesul de diviziune celulară. Un nivel scăzut de zinc poate favoriza contractarea infecțiilor, printre care și pneumonia. Zincul este recomandat ca adjuvant în ameliorarea simptomelor răcelii, cu scopul de a reduce inflamațiile de la nivelul mucoasei nazale;

  • rolul important în procesele celulare – celulele au nevoie de zinc ca să funcționeze optim. Procesul de divizare a celulelor se numește mitoză și este important pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a organismului. În lipsa zincului, procesul de diviziune celulară s-ar stopa;

  • menținerea fertilității – zincul contribuie la procesul de ovulație în cazul femeilor și ajută la producerea de material seminal și testosteron în cazul bărbaților;

  • mobilizarea vitaminei A – zincul este o componentă esențială care ajută la transportul vitaminei A în sânge. La randul ei, vitamina A ajută la sinteza de rodopsină, un pigment fotoreceptor din retina care este necesar pentru o bună vedere;

  • menținerea sănătatii parului, a unghiilor si a pielii – zincul este un mineral esential pentru celulele care se divid si se dezvolta rapid, asa cum sunt celulele pielii, ale parului si ale unghiilor;

  • menținerea sănătății sistemului osos – absorbția de calciu în oase depinde de un nivel optim de zinc. Acesta este esențial pentru oase sănătoase și pentru vindecarea rapidă în cazul unei fracturi;

  • reglarea metabolismului – zincul este o parte esențială în procesul de sinteza și descompunere a carbohidraților, proteinelor, lipidelor și acizilor nucleici în procesul de metabolizare;

  • îmbunătățirea funcției cognitive – zincul are un rol important în modul în care neuronii comunică între ei și contribuie la modul în care învățăm. Rezultatele unui studiu efectuat pe 387 de persoane adulte cu vârste cuprinse între 55 și 87 de ani a demonstrat faptul că zincul ajută la funcționarea normală a creierului și a funcției cognitive;

  • ameliorarea simptomelor ADHD – zincul poate contribui la diminuarea hiperactivității și impulsivității persoanelor care suferă de ADHD. (https://www.secom.ro/articles/totul-despre-zinc-care-este-rolul-sau-in-organism-si-ce-beneficii-are-pentru-sanatate)

Mai am de  testat Smothie cu Green Sugar, Colagen, Acerola și Vitamina D . Îl las pentru când începe frigul, Acerola fiind super bogată în vitamina C, iar Vitamina D nu se mai absoarbe prin expunerea pielii la soare !

Am mai ochit eu niște sfere de cereale cu cioco neagră, dulcețuri, batoane…..yummy fără griji ! O mulțime de produse atractive, făcute cu grijă și atenție. Aruncă un ochi pe site și vezi ce găsești potrivit pentru tine și cei dragi !

Andra