Gem de kiwi fără zahăr, 100% natural ! Îl aveam în cap de mult timp, dar acum s-au aliniat astrele. E adevărat că descoperirea îndulcitorului Edulcorem m-a făcut mai creativă să zicem pentru că ….

Despre prăjituri fără zahăr deja auzim peste tot, dar de GEM de KIWI fără zahăr, gelifiat cu perle de tapioca nu prea ! Cel puțin nu pe la noi.

Haideți să vă spun puțin despre acest îndulcitor natural :

Edulcorem este obținut din Stevia Rebaudiana si Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.
Edulcorem Stevia poate fi folosit în băuturi, prăjituri, creme și alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-pret, a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoase, la preț accesibil !

Eu spun mereu că nu trebuie să așteptăm să avem restricții alimentare pe motiv de sănătate deteriorată pentru a elimina produse nocive din viața de zi cu zi. Mai bine să avem un stil de viață sănătos permanent. Eliminarea zahărului din preparatele făcute acasă este un pas important și acum foarte ușor de făcut !

Gemul acesta dulce-acrișor va sta foarte bine de Sărbători peste o prăjitură gen cheesecake sau un desert la pahar stratificat ! Punem câteva fructe roșii deasupra și avem cea mai asortată prăjitură cu bradul de Crăciun !

INGREDIENTE (3 borcane de aprox. 250 grame fiecare)

  • 1,2 Kg kiwi cântărit curățat
  • 350 gr. îndulcitor Edulcorem 1:1
  • 2 lime – suc și coajă rasă
  • 1 praf sare
  • 120 gr. perle tapioca Sanovita / 4 lingurițe agar- agar

Prima etapă este și cea mai dificilă, mai ales dacă ai o sensibilitate la puful de kiwi. După 3-4 fructe curățate mi-am dat seama că fără mănuși nu pot.

  • 1,2 kg de kiwi înseamnă 2 caserole mari de la Lidl

Peste fructele curățate și feliate grosier am pus îndulcitorul, coaja și zeama de lime, am amestecat și am lăsat să stea aproximativ 45 minute.

În acest timp am pus și perlele de tapioca la hidratat în apă rece.

După 45 minute am transferat fructele și sosul în robot și am mixat puțin. Am lăsat bucățele de kiwi măricele, nu am făcut smoothie !

Am pus la fiert într-un vas înalt, foc mediu, timp de 1 h și 30 minute. Când a început să fiarbă am adăugat și perlele de tapioca scurse și am amestecat frecvent.

După 1 oră și jumătate i-am făcut proba pe farfuria rece : am pus o linguriță de gem pe farfuria ținută la frigider pentru a vedea dacă se încheagă. A fost ok, plus că tapioca gelatinizează și ulterior la răcire.

Abia aștept să integrez gemul în diverse preparate. Asta dacă nu mi-l mănâncă cineva până de Sărbători …

Decembrie cât mai Zen posibil !

Andra