Biscuiți de post cu aromă de cafea, fără zahăr ! Excelenți alături de un ceai cald sau la pachet pentru o pauză dulce și energizantă într-o zi aglomerată !

Eu nu beau cafea, am simțit încă de puștoaică că efectul ei de energizare este foarte scurt și mereu urmat de o stare de oboseală și agitație, așa că m-am reorientat către ceaiul verde. Și bine am făcut !

Dar …. ador aroma de cafea în dulciuri. Înghețata de cafea este printre primele mele opțiuni mereu chiar și în gelateriile cu zeci de arome iar tiramisu este prăjitura iubită de toți ai casei așa că biscuiții cu aromă de cafea trebuiau să se întâmple de mult.

I-am făcut în dimineața de 1 decembrie, înainte de trezirea familiei, astfel că am avut o dimineață super aromată și dulce-inofensivă !

Dulce-inofensivă pentru că folosesc îndulcitorul Edulcorem !!!

Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.
Edulcorem Stevia poate fi folosit în băuturi, prăjituri, creme și alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-preț, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoase, la preț accesibil!

La mine în familie nu sunt restricții alimentare din fericire, dar suntem foarte conștienți de importanța eliminării zahărului din alimentația zilnică. Ceea ce vă recomand și vouă. Este și foarte simplu cu @Edulcorem , iar până pe 14 decembrie îl găsiți și la preț redus în magazinul online  https://www.nosugarshop.ro/edulcorem !

Ingrediente (30 biscuiți )

300 gr. făină integrală

50 gr. pudră de cafea

30 gr. pudră cacao

1 praf sare

1/2 plic praf de copt fără aluminiu

3- 4 căpăcele de esență cafea (f. importantă pentru aromă, doar din cafea nu o să fie cum vă așteptați)

100 gr. de îndulcitor Edulcorem

125 gr. ulei sâmburi struguri

100 gr. tahini (sau unt arahide)

120 gr. cafea proaspăt preparată

Am amestecat toate ingredientele, întâi cele uscate, apoi cele umede în robot și am obținut un aluat umed și elastic pe care l-am modelat cu mâna umedă în biluțe. Eu am folosit o făină integrală (7 Spice pentru patiserie de la Mega Image) care înghite mult lichid, așa că în funcție de ce alegeți să folosiți este posibil să aveți o consistență ușor diferită. Este genul de aluat care dacă ar fi fost făcut cu unt animal se rula un baton în folie alimentară, se lăsa la frigider, apoi se tăia feliuțe.

Eu am pudrat biscuiții în tavă cu scorțișoară și i-am lăsat 20 min, la 180 grade C, cuptor preîncălzit .

Doamne, cum a mirosit în casă !

O dimineață de duminică perfectă are mereu ceva dulce – sănătos și parfumat !

Decembrie dulce și ușor să avem !

Andra