Tarta aceasta este atât de delicioasă, atât de specială, nu mai vorbesc de faptul că este fără zahăr, fără gluten și de post (vegană) ! Nu are cum să nu îți placă o tartă – explozie de gusturi și texturi cu un conținut caloric redus.

Cum se poate așa ceva ? Ei bine, folosind îndulcitorul Edulcorem !

Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.

Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.

Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:

1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;

1:2 – putere dublă de îndulcire față de zahăr.

În prezent, datorită Campaniei Nostalgie fără zahăr organizată de Edulcorem Stevia, în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie 2019, găsiți produsele cu un pret redus în magazinul online nosugar.

Produsul a fost creat pentru nevoile bolnavilor de diabet, dar știm cu toții că nu trebuie să fim diagnosticați cu o astfel de boală pentru a reduce sau chiar elimina total zahărul.

Noi ne-am bucurat de această tartă din tot sufletul și abia așteptăm să repetăm experiența de sărbători pentru că merită să fie pe o masă festivă, să impresioneze invitați și să îi surprindă prin lipsa caloriilor !

Ingrediente 2 tarte dimensiune 20 cm fiecare

Blat tartă : 350 gr. făină orez + 10 gr. semințe in + 30 gr. îndulcitor + 50 gr. ulei sâmburi struguri + 30 gr. pudră cacao + 120 gr. apă plată + 1 praf sare .

Se amestecă toate ingredientele în robot, semințele de in pot fii și sub formă de făină, până obținem o cocă moale, ușor lichidă, asemănătoare aluatului de brioșe. Este destul de important să fie mai lichidă coca pentru că altfel se va întârii prea tare la copt și ulterior.

Formele de tartă de ung cu ulei sau se pune hârtie de copt în ele, cuptorul se preîncălzește la 180 grade C, aluatul se toarnă în formă și se nivlează cu ajutorul unei spatule, se urcă pe pereții formei până sus și se dă la cuptor. Fiind un aluat fără gluten nu există pericolul să crească, așa că nu trebuie să presăm cu nimic tarta.

Se lasă la copt aproximativ 20 minute.

Umplutura : 150 gr. nucă + 50 gr. îndulcitor + 1 lingură ron + 50 gr. fructe de pădure ușor decongelate.

Într-o tigaie bună, la foc mediu, pe aragaz, am pus 50 gr. de Edulcorem , nucile zdrobite ușor și am tot amestecat până s-a topit îndulcitorul. Am adăugat și romul, fructele de pădure și am mai amestecat pe foc mic până s-au omogenizat și fructele de pădure.

Am turnat amestecul peste blatul de tartă copt și aproape răcit și am dat deoparte.

Este ceva foarte special la această combinație de nucă ușor caramelizată și fructe, o explozie de gusturi și texturi. Merită folosită în tot felul de prăjituri, ca inserție sau topping, nu veți regreta !

Cremă : 2 cutii cremă de cocos ( 400 gr.)+ 30 gr. pudră cacao + 30-40 gr. îndulcitor făcut pudră + 80 ml ulei cocos topit + 2-3 picături ulei esențial de portocale (opțional).

Se amestecă toate ingredientele în robot / mixer până obținem o cremă fină și delicioasă. În funcție de gustul personal se poate ajusta conținutul de cacao sau îndulcitor.

Crema se toarnă peste umplutura de nuci și se lasă la rece câteva ore (peste noapte cel mai bine). Se ornează după gust cu pudră de cacao, fructe, fulgi de cocos, nucă etc.

Să îmi spuneți cum vi s-a părut dacă o preparați iar de sărbători încercați să faceți prăjituri cu Edulcorem Stevia chiar dacă nu aveți probleme cu glicemia. O să vă simțiți mult mai energici și mai ușori !

Cu drag,

Andra