Un fel de mascotă pentru că seamănă oarecum cu prăjitura clasică, dar este mult mai fină de fapt, este foarte wow și ușor de făcut din fericire !

O aveam în cap de mulți ani dar abia acum s-au aliniat astrele. Pentru tranzitul spre o alimentație curată (de ianuarie) este un dulce perfect !

Nu am făcut decât 4 prăjiturici, dar sunt super sățioase, am împărțit la micul dejun câte una și era de ajuns pentru noi doi.

Ingrediente ( 4-5 porții)

Umplutură : 200 grame cremă de cocos (o cutie de la Bebe Tei)

60 gr. ulei de cocos

60 gr. curmale fără sâmburi

40 gr. pudră de cacao

1 praf sare

40 gr. stafide

un capac extract de vanilie

o lingură rom sau esență de rom

3 picături ulei esențial de portocale (opțional)

Crusta ciocolată : 80 gr. unt cacao

40 gr. ulei cocos

30 gr. pudră cacao + carob

20 gr. sirop agave

1 praf sare

Compoziția se face foarte ușor și rapid. Am blenduit crema de cocos, pudra de cacao și curmalele până s-au făcut cremă, am adăugat mirodeniile după gustul personal și la final stafidele. Am pus ulei esențial de portocale deoarece rețeta clasică de mascotă are coajă de portocale confiată. Cum nu am așa ceva și nici portocalele din casă nu erau bio, uleiul era singura soluție….plus că eu ador aroma de ciocolată cu portocale ! Voi puteți să omiteți total sau să înlocuiți aroma.

Am vrut să pun și un pumn de migdale ușor rumenite dar am zis să nu fie prea consistentă ! Altă dată o să adaug cu siguranță.

Crema super delicioasă am pus-o în forme de silicon gen brioșă și am lăsat-o la congelator peste noapte.

Dimineață am scos prăjiturile din formă și le-am lăsat tot la congelator până a fost gata și glazura.

Eu prepar ciocolata raw în robotul Thermomix și este foarte simplu și comod. Dacă nu aveți acest robot sunt două variante :

  1. Puteți pune la topit cele două unturi, în vase termice separate, în cuptor, cu ușa întredeschisă, ventilație și temperatură de 1oo-150 grade C. Trebuie să amestecați din când în când în ele, mai ales în untul de cacao care se topește greu.

Odată topite, le amestecați într-un vas, cu spatula și telul, adăugându-le și pudra de cacao, carob, agavele.

Glazura călduță se toarnă peste formele de prăjitură congelate. Baza de ciocolată se obține scufundând prăjitura în glazură. Eu am turnat două straturi de glazură.

2. Varianta bain marie de topire și amestecare.

Am păstrat la frigider prăjiturile glazurate ! După o zi și o noapte erau încă în stare perfectă, deloc moi, umplutura era consistentă, nu se scurgea nici la secționare.

Mission and vision accomplished !

PS : pe 25 ianuarie, ora 12, vă aștept la un atelier de gătit la Matcha Bar !

Vom prepara : 1. brownie fără gluten , fără zahăr super delicios

2. covrigei din conopidă, fără gluten

3. cocktail antiaging cu ceai verde

Mai multe detalii despre eveniment, locație și înscriere găsiți în evenimentul de pe facebook, aici, sau direct la nr. de telefon 0724529627 ! Vă aștept cu drag !

Andra

Mascota secțiune