Smiley, inimioară şi floricică a vrut copilul mic. Şi am fost foarte fericită pentru că a văzut deja pe la alte petreceri torturi îmbrăcate în glazură cu figurine personaje din desene animate din zahăr (cică marțipan) şi aveam emoţii pentru că încă nu sunt la stadiul de a face aşa ceva raw.

Torturile au avut acelaşi blat – migdale, alune de pădure (hidratate), curmale, smochine, mirodenii şi carob.

Crema galbenă – 2 căni caju (hidratat), 2 lămâi fără coajă şi sâmburi, zeama de la 2-3 lămâi, miere, vanilie, 1 cm de ghimbir, cardamon, miere şi aproximativ 125 ml. ulei de cocos.

Crema roz – 400 gr. fructe de pădure, 1 cană caju hidratat, miere, scorţişoară, nucşoară, ulei de cocos. A fost o cremă acrişoară, în care se simţea foarte clar astringenţa fructelor de pădure. Aşa e gustul meu de acum, câţiva ani în urmă o asemenea crema nu m-ar fi satisfăcut deloc, apreciam greutatea smântânii, dulceaţa zahărului, culoarea artificială şi gustul aditivilor. Bine că am scăpat de această dependenţă.

Tortul smiley a avut după blat un strat de ananas tăiat cubuleţe, ghimbir ras, miere, suc de portocale şi tărâţe de psyllium, apoi cremă de ciocolată, cremă de lămâie şi macul.

Toţi copilaşii au mâncat cu degeţelele, cremele în mod special, după care au fugit repede la joaca lor.

Zile îndulcite natural şi în natură vă doresc!

Andra