Duminică am fost la târgul raw. Am plecat super entuziasmată şi fericită de acolo. Mi-a plăcut că numărul reprezentanţilor faţă de ediţiile trecute a crescut. Atâtea delicii raw la un loc…of…îmi plouă în gură când mă gândesc…atâtea cosmetice naturale apetisante pentru orice femeie…hăinuţe pentru copii hand made şi câte mai câte…atâta energie, voioşie şi prietenie.

La strângerea de fonduri pentru Clinica Nera organizat de echipa Totul despre raw (sper că s-a pus o piatră de temelie zdravănă) au fost demonstraţii scurte şi simple de gătit. Am cunoscut-o pe Andie de la http://www.andie.ro/ pe care o urmăresc de ceva timp, m-am şi inspirat din reţetele ei … ce super dulce fată este (bănuiam eu – doar face macaroons), am testat Blendtec – puternic nu glumă – dar tot fan Thermomix rămân, am văzut ce face şi Omega 8006 (parcă asta era numărul) – foarte tentant, de programat ca investiţie dar mai ales am vorbit cu oameni speciali pasionaţi de bucătăria raw. Mă bucur că publicul a depăşit numărul locurilor din sală, că a avut interesul să stea până la sfârşitul evenimentului, la tot mai multe astfel de reuşite Totul despre raw (http://totuldespreraw.ro/#/prima-pagină). Felicitări!

Tot la acest eveniment am avut pâinici la mine. Unele dintre ele au stârnit interesul degustătorilor. Aşa că iată reţeta chipsurilor de porumb (aproximativ 300 gr.):

– 1 cană seminţe floarea soarelui hidratate;
– 400 gr. porumb;
– 2 cepe albe;
– 2 linguri făină seminţe in;
– apă cât să se blenduiască (în 2 etape);
– sare după gust;
– boia iute şi boia dulce.

Compoziţia rezultată este destul de lichidă pentru că pâinicile sunt de fapt chipsuri deci subţiri. Cu o lingură facem cercuri pe hârtia de copt a tăvii deshidratatorului. Le lăsăm la deshidratat cam 12 -14 ore. Testul lor constă în gustare: dacă se lipesc pe dinţi înseamnă că nu s-au uscat suficient. Sunt delicioase cu guacamole.

Spor la bucătărit doamnelor, eu una am nevoie. Pitica mea mi-a dat comandă de îngheţată cu „poltocale şi ghimbil”, plus că duminică sărbătorim 3 anişori şi mai am o comandă specială: tort inimioară, tort smiley şi tort floricică.

Cu drag,
Andra