Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge, astfel că la ora 10,30 am reuşit să termin pregătirile.
Aşa va arăta masă noastră de Paşte deloc tradiţională:

Singurul fel de mâncare apropiat de bucăţele tradiţionale ale acestei sărbători este drobul din seminţe de dovleac.

Reţeta lui am văzut că tot circulă pe internet de câteva zile ceea ce mă bucură foarte mult. Eu am scos cartoful dulce din el, l-am înlocuit cu morcov, iar ciupercile au fost marinate în sos de soya şi multe plante aromatice, apoi deshidratate . Eu nu mâncam nici pe vremurile când eram carnivoră drob aşa că nu ştiu dacă este la fel la gust, dar mirosul şi aspectul sunt identice.Din categoria feluri principale Falafel.

Falafelul se face astfel : 1 cană şi jumătate de migdale hidratate peste noapte blenduite bine, 2-3 morcovi medii, 1/2 ţelină, 2-3 ciuperci, 1 ceapă roşie, 3-4 căţei de usturoi , 1/2 ardei gras roşu blenduite cu un pic de sos de soya, ulei de măsline şi 1 lingură muştar ( opţional ); se amestecă cu migdalele şi se adaugă verdeaţă şi curry , boia iute sau dulce, sare (după gust) ; se formează cu mâna chifteluţe, se dau prin susan şi se lasă la deshidratat 10-12 ore.

Se pot face şi cu fulgi de ovăz în loc de migdale şi lăsate la cuptor la temperatură medie până se întăresc.

Am fost tentată să fac și salata de boeuf cu „maioneză” din rădăcinoase, dar mi-am dat seama că e prea mult și nu vom mânca atât. La fel și cu sarmalele raw din hrișcă și nucă românească.
Nu va lipsi evident salata, cât mai verde, cât mai enzimatică, cu dressing aromat și colorat.

Piesa de rezistență a mesei este o improvizație de moment: Tarta cu cocos si ciocolată.
Blatul este făcut din bucăți de cocos, curmale și smochine blenduite cu apă de la nuca de cocos și este cel mai bun blat raw mâncat până acum (și am tot testat).

Deasupra blatului am pus un strat  de cremă de ciocolată făcută din banane, miere, cacao și carob, scorțișoară și nucșoară. Urmează crema alba din bucăți de nucă de cocos, vanilie, ananas, un căpăcel de rom (fac un  compromis pentru că nu cred că există esență de rom naturală, prefer alcoolul), suc de portocale și tărâțe de psyllium. La final am ornat cu fructe de pădure și cremă de ciocolată. Delicios.

Vă doresc zile frumoase, pline de iubire și armonie alături de toți cei dragi!
Fiecare zi să vă fie sărbătoare!
Cu drag,
Andra