Vreau de ceva vreme să vă povestesc despre ajutorul, bucuria şi mândria mea din bucătăria personală. Este vorba despre un robot pe nume Thermomix. A intrat în viaţa mea absolut întâmplător (sub formă de cadou) dar în mod cert providenţial la sfârşitul anului 2010. La început m-am uitat la el că la un OZN, manualele lui (în limba spaniolă) mă atrăgeau dar în acelaşi timp mă înfricoşau. De ce? Pentru că vedeam acolo reţete de master chef (pe atunci la noi nu exista) care cică se realizau foarte simplu. Noroc cu descoperirea bucătăriei raw, altfel cred că se punea praful pe el.

De ce mi-am făcut curaj cu preparatele raw ? Pentru că este un robot de foarte mare putere, iar măcinatul pentru el este un mizilic. Şi aşa treptat-treptat m-am îndrăgostit de el devenindu-mi indispensabil. Ba mai mult, când am început să lucrez în restaurant şi mi-am dat seama cât de mult timp se pierde lucrând cu alte roboțele (aşa sunt în comparaţie cu Thermomix) l-am adus de acasă pentru a convinge proprietarul restaurantului de utilitatea lui. L-am convins evident….pentru că nu ai cum altfel oricât de cârcotaş , pretenţios ai fi.

Anii au trecut şi pe final de 2013 am ajuns la sediul Thermomix din Bucureşti unde am asistat la o prezentare a aparatului. Şi parcă l-am redescoperit şi m-am reîndrăgostit de el (nu că m-aş fi săturat de el … şi cică dragostea durează doar 3 ani … fals). Când vezi cât de repede îţi poţi prepara 3 feluri de mâncare delicioase şi în acelaşi timp, fără să foloseşti alte aparate electrocasnice…ce poţi să mai zici? Băiatul asta taie, macină, fierbe, amestecă, abureşte, frământă, topeşte la 37 grade ( deci untul de cacao este în siguranţă maximă) şi face totul în timpi foarte mici. E greu să povesteşti despre el, cel mai bine este să îl vezi în acţiune. Mie îmi pare rău că la momentul când l-am primit nu exista posibilitatea unei demonstraţii în Bucureşti. Dar acum este şi îndrăznesc să va sugerez tuturor să participaţi la o prezentare a lui. În mod normal demonstraţia include 7 preparate (de tot felul) dar se pot face şi strict pe bucătăria vegană sau raw vegană dacă solicitaţi acest lucru.

Pentru a afla mai multe despre el intraţi aici http://www.thermomixromania.ro/ , iar dacă doriţi să asistaţi la o prezentare a lui cu reţete raw puteţi să mă contactaţi pe mine.

Eu vi-l recomand din tot sufletul, îl folosesc intens de 3 ani de zile, l-am lăsat în custodie în restaurant două săptămâni şi nu am avut absolut nici o problema sau reproş sau să zicem că îi reproşez că nu face şi piața, că de spălat spală ( ştiţi ce uşor se spală fructele de pădure, sunt convinsă că spălatul afinelor şi a zmeurei în chiuvetă vă cam enerveaz, nu?).

Zile delicioase să aveţi!