Nu stiu cum sunteți voi dar pentru mine o zi friguroasă de toamnă este perfectă pentru a face o supă cremă caldă . Până să descopăr raw-ul , până să apară Thermomixul în bucătăria mea supele creme care existau pentru mine erau cele pe care le întâlnim în majoritatea restaurantelor (de ciuperci, de roșii, de brocolli) . Acum aș zice că nu există limită în combinații.
Am făcut de mai multe ori această supă cremă, de obicei îi adăugam la final smântână de caju și mereu a fost foarte bună și apreciată în familie chiar și de cei mai mofturoși (copil și soț). Dar de data aceasta am înlocuit caju-ul cu o delicatesă : crema de hribi cu trufe albe de la Claudia (Delice Corner ), mămică muncitoare și antreprenoare care are grijă de noi cei gurmanzi și căutători de delicatese .
Ingrediente :
– 2 cartofi medii
– 1 ceapă mare
– 1/2 conopidă mare ( sau 1 mică )
– 1 țelină mică
– 5-6 căței de usturoi
– sare după gust
– 1 lingură cimbru uscat
– aprox. 1,8 l. apă
– 3 lingurițe cremă de hribi ( de aici )
Se pun la fiert legumele , exceptând usturoiul pe care îl punem aproape de final . Eu nu călesc ceapa din principiu , dar dacă aveți Thermomix puteți să faceți la fel ca la supa de mazăre cu aprox. 50 ml. ulei de măsline timp de 2 minute . Când sunt aproape fierte legumele ( cam cu 3-4 minute înainte să oprim focul sau Thermomixul ) adăugăm usturoiul și cimbrul .
La mixare adăugăm cele 3 lingurițe de cremă de hribi și zeama unei lămâi . Eu am tăiat fâșii câteva roșii uscate , mărar și desigur merg foarte bine crutoanele .
Când am facut această supă cu smântână de caju am adăugat si o linguriță de curry și un pic de paprika iute .
Să aveți poftă !
Andra
Join the discussion