Dacă nu mi se cerea păstram această rețetă doar pentru mine . A fost strict pentru desfătarea mea și a doritorilor de senzații tari culinare din jurul meu. Este ceva cum nu ați mai mâncat niciodată , nu seamănă cu nimic , este ….divină și memorabilă . Pentru mulți vegani, raw vegani este probabil inadmisibilă prezența romului ca ingredient principal al acestei rețete și sper să nu îi supăr . Fără rom …..o să fie altceva , ceva bun cu siguranță , dar nu …orgasmic – cum se zice pe la Master Chef .
Consistența ei este foarte cremoasă , aproape de fundge , dar cu mai mult unt de cacao va deveni așa cum știm noi că trebuie să fie ciocolata albă . Mie mi-a plăcut așa și nu voi schimba proporțiile . Trebuie ținută la frigider permanent !
Ingrediente
150 grame de caju hidratat
250 gr. unt de cacao
1/2 cană de miere/sirop agave
1 băț de vanilie
sucul de la 1/2 lămâie
250 ml lapte cocos
100 gr. ulei de cocos
50 ml rom alb ( Malibu cocos dacă aveți este perfect , eu am avut rom simplu )
1/2 cană stafide hidratate în cei 50 ml de rom
3 linguri de fulgi cocos
Începem prin a hidrata stafidele în rom pentru că au nevoie cam de 30 minute (măcar ) să absoarbă bine de tot alcoolul .
Punem în robot restul ingredientelor ( unturile topite înainte dacă nu aveți Thermomix ) și mixăm bine de tot până rezultă o pastă cremoasă . Adăugăm și stafidele cu romul și mai amestecăm un pic ( fără să se sfărâme stafidele ) .
Punem compoziția într-o tavă căptușită cu folie de plastic și adăugăm o pată de culoare – eu am pus pudră de hibiscus, dar se poate pune scorțișoară , firicele de frunze de mentă , pudră de cătină , pudră de cacao, carob etc. . O lăsăm la congelator până se întărește . Nu va fii înghețată așa că se poate servi imediat ce a fost scoasă de la rece .
Tot din seria dezmățurilor culinare raw vegane sunt și trufele cu piper pe care o să le fac joi, 30 aprilie la atelierul de la ora 18 de la Ceai cu mămici , alături de Andreea , aka Cherie Libellule , care o să se ocupe de partea verde, detoxifiantă ( supa de avocado și smoothie verde ) . Vă așteptăm cu drag !
Detaliile evenimentului aici :https://www.facebook.com/events/1439220306377971/
Confirmarea participării se face prin e-mail la adresa cherielibellule@gmail.com
Vă așteptăm cu drag !
Andra
Join the discussion
Superba reteta!
Superb gustul ! Sa o incerci neaparat !
De cand am văzut poza cu ciocolata albă abia asteptam sa aflu aceasta rețeta! 🙂 acum, abia aștept sa o incerc! Mulțumesc pt rețeta!
Buna!
Te rog, spune-mi cum reusesti sa pui miere in compozitie de la inceput? Mierea „taie” compozitia si separa grasimea. Daca o scurgi, ies niste caramele, dar trebuie sa strecori compozitia.
Am observat ca, daca pun miere la sfarsit si doar apas scurt functia Pulse, atunci compozitia ramane cremoasa.
Multumesc!
Buna Luiza, reusesc sa pun miere cand aceasta este lichida si nu foarte vascoasa, zaharisita,cea de salcam de exemplu. Ca sa fiu sigura ca imi iese pun agave mai mult. Daca se cocoloseste o las sa se raceasca si apoi adaug apa sau lapte vegetal putin cate putin (la viteza mica) si o dreg ca pe o maioneza – iese chiar mai buna , este incredibil de fina .
Iti multumesc mult!!!
Esti minunata!
Genial gust!!!!