IMG_2732   Se pare că mai nou culoarea mea preferată în bucătărie este rozul . Probabil îmi cere corpul , sau are legătură cu yoga și deblocarea chackrelor , dar se întâmplă clar ceva pentru că sunt în căutare pur instinctivă numai de roz, roșu și vișiniu ( și ciocolată raw dar asta nu se pune ) .

Vroiam de mult să încerc o supă cremă de sfeclă cu muștar și iată că azi  am reușit cu mare succes să pun în aplicare dorința.

Ingrediente

– 1 sfeclă mare

– 4 cartofi medii

– 1/2 țelină

– 2 cepe roșii mici

– 2 căței de usturoi

– 1 lingură cumin

– 2 linguri mix de legume uscate ( morcovi, țelină, ceapă , pătrunjel, leuștean )

– 1/2 linguriță sare

– 1/2 linguriță boia dulce

– 2 litrii apă

– 2 linguri ulei cocos

– 2 lingurițe făină muștar ( sau muștar )

– 1/4 pahar lapte vegetal ( eu am folosit de ovăz )

Se călesc în ulei de cocos și apă ceapa roșie și țelina , apoi se adaugă cartofii și sfecla tăiate cubulețe, se acoperă cu apă și se lasă la fiert . Când sfecla este aproape fiartă se adaugă și cățeii de usturoi .

După fierbere se mixează bine de tot până obținem o cremă groasă , verificăm gustul și o mai asezonăm dacă simțim nevoia .

Elementul de rezistență al acestei supe creme este sosul de muștar . Inițial mă gândisem să folosesc laptele de ovăz pe post de smântână și să asezonez cu boabe râșnite de muștar , dar am fost și mai inspirată când am amestecat făina de muștar cu lapte (într-un castronel , adăugând laptele treptat ca să se omogenizeze bine de tot) . Este un sos, dressing foarte bun , care se poate folosi la multe preparate și îl voi folosi cu siguranță .  Se și desenează de minune cu el .  Gustul iute acrișor al sosului dă o notă finală magnifică acestei creme consistente .

Poftă bună !

Andra