Inele de conopidă din 3 ingrediente, vegane și fără gluten !!! Sunt un produs de patiserie cu adevărat sănătos și incredibil de delicios . Oricât de multe încerc să fac (ca să avem 2-3 zile) tot în aceeași zi le terminăm . Miroase fantastic în casă, le plac și copiilor din vecini, sunt buni de luat la pachet și cred că țin și mai multe zile dacă reușiți să vă abțineți de la ele.
O să încerc și cu ceapă cât de curând.
Ingrediente
500 grame conopidă crudă spălata, desfăcută în buchețele
400 grame făină orez
1 lingură amidon porumb
1/2 linguriță oregano +1/2 linguriță cimbru
1/2 linguriță turmeric (opțional, eu îl pun pentru proprietăți și culoare)
1 lingură ulei măsline
1 linguriță rasă sare
Pun conopida în robot și o mixez până se transformă în piure (piure crud), apoi încep să adaug restul ingredientelor (întâi uleiul, turmericul și sarea, apoi făina și amidonul), amestecând la o viteză medie. Aluatul rezultat nu este tare precum o cocă , dar se poate modela în bile pe care le aplatizăm în palmă și găurim în centru (cu degetul) după ce le-am așezat în tava de cuptor pe hârtie. Se pot presăra semințe, ierburi uscate pe deasupra dacă doriți.
Am lăsat aproximativ 25 minute la cuptorul preîncălzit (180 grade), până se rumenesc. Sunt crocante la exterior și se păstrează așa indiferent de condițiile de păstrare (frigider, pe masă sau dulap).
Eu una sunt foarte fericită de această descoperire care a pornit de la blatul din conopidă pentru pizza distribuit mult pe facebook . Și această combinație merge pe post de blat (pizza, tarte, brioșe sărate).
Neapărat să încercați !
Andra
Join the discussion
Cu faina de grau nu merge?
Amidon de porum de unde luam? Unde se gaseste?
Sigur ca merge cu faina de grau, de secara etc. Eu am ales varianta fara gluten. Amidon se gaseste in plafare la punguta, costa 3-5 lei, are rolul de a lega si intari compozitia (oarecum de ou).
Buna! O sa incerc saptamana asta si-ti spun cum imi iese! De-abia astept!
Da, neaparat sa imi spui !
BUUUNAAAAA! La o luna dupa ce am zis ca incerc, revin cu verdictul. Am incercat saptamana aceea si mi-au iesit foarte bune! Am avut si niste invitati si s-au aratat si ei foarte incantati de rezultat. Le-am servit cu pasta de caju si dovlecel raw vegan. Multumesc mult pentru reteta! Te pup duuulce dulce si de-abia astept sa vad ce-mi mai pregatesti! <3
Ce ma bucur mai ales că ai avut și invitati ! Așa facem lumea vegetariană, vegană/raw- vegană cu mancare buna cand nici nu se asteaptă. Eu vreau sa incerc si cu broccoli cat de curand Am facut cu ceapa si au fost bune de tot. Sarbători delicios de minunate !
Se poate inlocui amidonul cu altceva? Am in, chia si fulgi de drojdie si psyllium. Merci
Chia și psyllium leaga, dar fulgii de drojdie nu au acest rol. Poti sa pui și chia si psyllium, amandouă sau doar una dintre ele.